14 ilde "Kıskaç-6" operasyonu: 42 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ''Kıskaç-6'' operasyonlarında 42 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

GÜNCEL 15.02.2024 10:13:53 71 0
14 ilde

Bakan Yerlikaya, 14 ilde FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Kıkaç-6” operasyonlarında 42 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Yerlikaya, FETÖ'cülerin hiçbirine göz açtırmayacaklarnı belirterek, güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle mücadeleye aralıksız devam edeceklerini vurguladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince 14 ilde FETÖ’ye yönelik gerçekleştirilen “Kıskaç-6” operasyonlarında; örgüt içerisinde faaliyette bulundukları değerlendirilen, örgütün “gaybubet evlerinde" barınan, örgütün “askeri mahrem yapılanması” ve “emniyet mahrem yapılanması” içerisinde yer alan, haklarında kesinleşmiş hapis cezası olan ve örgütün kriptolu haberleşme programı kullanıcısı olduğu tespit edilen 42 şüphelinin yakalandığını bildiren Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

''Operasyonlar sonucu; sahte kimliklere, çok miktarda Türk Lirasına ve dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Hain FETÖ’ye göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz.''

Hibya Haber Ajansı