150 Ezidi Çocuk Açlıktan Öldü

Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği`nin açıkladığı rapora göre, 150 Ezidi çocuğu açlıktan hayatını kaybetti.

YAŞAM 16.10.2014 08:50:03 1527 0
150 Ezidi Çocuk Açlıktan Öldü
Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği'nin (GABB) yayınladığı "Ortadoğu'da insani kriz" raporunda, 150 Ezidi çocuğun açlıktan hayatını kaybettiği ifade edildi.

"ORTADOĞU'DA İNSANİ KRİZ RAPORU" AÇIKLANDI

Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği, Eylül ayından bu yana IŞİD saldırısı altında bulunan Şengal, Mahmur, Rojava ve Kobani'de yaşanan insani krizi ve yapılan yardımları içeren "Ortadoğu'da İnsani Kriz Raporu"nu açıkladı.

500 BİN KİŞİ BULUNDUKLARI BÖLGELERİ TERK ETTİ

Kürtler, Süryaniler, Şiiler, Türkmenler ve Keldanileri'n IŞİD'in saldırılarından etkilendiği belirtilen rapora göre, 15 Eylül'den bu yana yaklaşık 500 bin kişi, bulundukları bölgeleri terk etmek zorunda kaldı.

ACİL İHTİYAÇ LİSTESİ

Rapora göre, IŞİD'den kaçarak Şengal dağlarına sığınan 150 Ezidi çocuğu açlıktan hayatını kaybetti, yüzlerce kadın tecavüze uğradı, onlarca kadın da yakalanmamak için intihar etti.
Şırnak'ın Uludere, Silopi, Cizre, İdil ilçelerinden Türkiye'ye giriş yapan Şengalliler'in sayısının 30 bine yaklaşması üzerine yerel yönetimler, siyasi partiler, STK'ların girişim ve destekleriyle Nusaybin, Mardin, Kızıltepe, Batman, Siirt, Viranşehir ve Diyarbakır'da ortak yaşam alanları oluşturulduğu kaydedilen raporda, sığınmacıların acil ihtiyaçları şöyle sıralandı: Konteynırlar ve kışa dayanıklı çadırlar. Zorlu kış koşullarına hazırlık amaçlı -30 C'ye varan kış soğuklarına dayanıklı güvenlikli çadır. Düzenli beslenme için yiyecek, içecek ve ortak mutfakların kurulması. Kurulacak mutfakların tüm giderlerini karşılayacak kurum ve kuruluşların destekleriyle projelendirilmesi. Her bir toplu yaşam alanında 24 saat çalışır sağlık ünitelerinin oluşturulması, ikinci derece sağlık hizmetinin karşılanması için devlet hastanelerinden yararlandırılmaları sağlanması.