16 NİSAN VE ATİLLA

Dün yapılan referandumdan çıkan sonuç sadece yeni Türkiye?nin yeni anayasası için değil Ceylanpınar?da Menderes Atilla?nın 3 yıllık belediye başkanlığı için bir karne niteliği taşıyor diyen Gazeteci-Yazar Sadi Ayberk, 16 Nisan referandumunu kaleme aldı?

GÜNCEL 17.04.2017 14:17:12 1701 0
16 NİSAN VE ATİLLA

16 NİSAN VE ATİLLA Dün yeni Türkiye’nin ilk adımı için sandık başına gittik. Sancılı ve çekişmeli geçen bir sürecin ardından açılan sandıktan Türkiye’nin kararı % 51.39 EVET, % 48.61 ise HAYIR çıktı. Peki Ceylanpınar… Ceylanpınar için de benzer bir sancılı dönem yaşandığını söyleyebiliriz, zira mevcut Belediye Başkanı Menderes Atilla kısa bir süre önce başkanlıkta 3.yılını doldurdu. 3.Yılda Atilla için verip veriştirenler 16 Nisan’da sandıktan çıkan sonucun Atilla için hezimetli bir sonuç olacağı hayaline kapıldılar. Son üç yılda yapılan seçimler için Ceylanpınar’a dair kısa bir analiz yapmak gerekirse, Mart 2014’te 10 yıllık HDP mevcudiyetini 754 oy ile mağlup eden AK Partili Menderes Atilla’nın aradan geçen iki yılda 7 Haziran 2015’te yapılan genel seçimlerde ciddi oy kaybına uğradığını düşünenler sandıklar açıldıktan sonra hayallerinden ilk darbeyi yediler. Hemen 5 ay sonra 1 Kasım’da yapılan genel seçimde Mart 2014’te 754 oy fark atan Atilla farkı 2 Bin oya çıkardı.

Menderes Atilla için 16 Nisan referandumunun kader seçimi olduğunu ve bu yönde oluşturdukları algı ile Ceylanpınar’da Ak Parti’ye çıkacak her oyun Menderes Atilla’ya bir yenilgi yaşatacağını iddia eden sözüm ona perde arkası cingözleri çıkan sonuç karşısında daha kendilerine denizli escortklerini sanmıyorum. 16 Nisan’da yeni Türkiye için EVET diyenler aslında başta Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkanlığına olmak üzere Ceylanpınar’da Menderes Atilla’ya olan sevgi ve takdirine 5 Bin 173 oy farkı ile EVET dediler. Perde arkası cingözlerinin 16 Nisan’da sandıktan çıkan sonuçtan sonra artık Menderes Atilla’ya algı yaratmak yerine şapka çıkarması gerektiğini düşünüyorum çünkü aradaki fark 5 Bin 173 oy oldu. Çıkan sonuç gün gibi ortada… Demokratik, şeffaf ve özverili bir anlayışla yürütülen bir seçim çalışmasının ardından Ceylanpınar’da 20 Bin 923 kişi sadece Recep Tayyip Erdoğan’a EVET demedi Menderes Atilla’nın 3 yıllık Belediye Başkanlığını da taçlandırdı. Bombalı araçla başta olmak üzere değişik kalleşçe yöntemlerle Atilla’yı yok etmeye çalışan kirli zihniyetlerin, 16 Nisan’da da bekledikleri olmadı-olmayacak.

“Ne olursan ol, hangi fikirde olursan ol samimi ol” şiarıyla hareket edilmesi gerektiğine inananlardanım. Fikrin-zikrin tahterevalli gibi bir aşağı bir yukarı olması ile siyaset yaptıklarını sananların, önceki dönemlerde rant, arsa hortum, kısa vadeli çıkar peşinde olanların yaptıkları sözde siyasetin nasıl çöktüğünü bu aradan geçen kısa zamanda gördük. Halkın iradesi ile mevcudiyet kazananların bulundukları mevki makamın hakkını veremediği zaman halkın gücü karşısında Mart 2014’te nasıl yerle yeksan olduğunu gördük.

Halk kendisine yapılan hizmeti de haksızlığı görür, bu açıdan baktığımızda eğer halk gerçekten bu aradan geçen 3 yılda Atilla’nın başkanlığına karşı olumsuz bir düşünce içerisinde olmuş olsa gereken cevabı 16 Nisan’da yapılan seçimde sandığa yansıtırdı. Her şeyin ayan beyan ortada olduğu bir seçim sonucuna göre değerlendirdiğimizde 16 Nisan Türkiye geneli yapılan referandumdan çıkan sonuç aynı zamanda Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’nın 3 yıllık belediye başkanlığının bir karnesi olarak görmeli. 16 Nisan’da yazılan bu başarı karnesinin dışında son zamanlarda ilçede yandaş gibi görünüp Atilla’nın başarısızlığı için ellerini ovuşturanlarda oldu tabi. Referandumda çıkacak olası olumsuz durumda pusuya yatan sözüm ona bu yandaş gibi görünenler sözde geçmişte Ceylanpınar’da siyaset yapanlar.

Ancak yukarıda da değindiğim gibi halkın gücü karşısında eriyen bu sözüm ona siyasetçilerin nasıl bir beklenti ve hayal içerisinde olduğunu çok merak ediyorum. Geçmişte size gereken cevabı veren bu halka ne vaat ediyorsunuz? Bir-iki güç birleştirdiğini sanıp üç-beş taziyede boy göstermeyle siyaset yapılamayacağını halk size sandıkta geçmişte gösterdi. Son söz… Halk seçimini yaptı… 754, 2000 Ve…5 bin 173 Boşuna beklemeyin, gücünü halktan alan Menderes Atilla’ya karşı beyhude çabalar içerisinde olmayın.