2 Polisi Şehit Eden Suikast Eğitimi Almış

Şanlıurfa?da geçen 28 Ağustos?ta hastane kapısında 2 polis memurunun şehit edilmesi ile 2 ayrı bombalı saldırının failleri arasında yer aldığı iddiasıyla tutuklanan Erdal Dağhan`ın, ifadesinde Suriye`de suikast eğitimi aldığını itiraf ettiği belirtildi.

GÜNCEL 17.02.2016 09:07:52 1410 0
2 Polisi Şehit Eden Suikast Eğitimi Almış
Geçen yıl 28 Ağustos’ta Balıklıgöl Devlet Hastanesi çıkışında polis memurları 26 yaşındaki Tanju Sakarya ile 40 yaşındaki Fatih Kılbey, tabancayla ateş edilerek şehit edildi. Aynı dakikalarda AK Parti Eyyübiye İlçe Binası ile TOKİ Bölgesi'ndeki askeri lojmanlarda da eş zamanlı bombalı saldırılar düzenlendi. Polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda terör örgütü PKK üyesi olduğu açıklanan Erdal Dağhan ile saldırıları organize ettiği öne sürülen Tarık Yıldızer, Mahmut Tutal ile Hidayet Düger'i yakaladı ve şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Suriye'ye kaçacağı sırada yakalanan Erdal Dağhan, polise verdiği ifadesinde bu ülkedeki Kobani’de PYD adına 2 ay IŞİD’e karşı savaştığını daha sonra Haseki’ye bağlı PYD’nin denetimindeki Kamışlı’da 3 ay suikast eğitimi aldığını belirtti. İfadesinde yakalanmadan önce Suruç Emniyet Müdürlüğü binası çevresinde eylem için keşif yaptığı da ifade edilen Erdal Daghan’ın saldırı planı için gerekli patlayıcıların ise Kobani’de hazırlandığı, talimat üzerine kendisine teslim edileceğini söylediği ifade edildi.