3. BİLİM VE KÜLTÜR ŞENLİĞİ ŞANLIURFA`DA BAŞLADI

Uluslararası Türk Dünyası 3. Bilim ve Kültür Şenliği GAP Arena Kapalı Spor Salonu?nda yerli ve yabancı çok sayıda konuğun katılımıyla başladı.

EĞİTİM 26.12.2016 12:43:23 1676 0
3. BİLİM VE KÜLTÜR ŞENLİĞİ ŞANLIURFA`DA BAŞLADI
1200 Proje başvurusu içerisinden jüri tarafından sergilenmeye layık görülen 100 projenin sergi açılışı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Nabi Avcı'nın himaye ve katkılarıyla Eskişehir'de başlanılan Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliğinin 3. süne Şanlıurfa'da ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Türk dünyasıyla kültürel köprüleri kurmaya yardımcı denizli escort bir çalışma olduğunu belirtti.

Üçüncüsü yapılan olimpiyatların uzun yıllar devam etmesini ve Türk Dünyasından yeni bilim adamlarının yetişmesi dileklerini belirten Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, küçük mucitlere başarı diledi.

Uluslararası Türk Dünyası 3. Bilim ve Kültür Şenliği programına emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sait Kaya; "Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Bugün bu şölende gençlerle birlikte olmak ve icatlarını görmek güzel bir duygudur" dedi.

Uluslararası Türk Dünyası 3. Bilim ve Kültür Şenliğine Azerbaycan, Bayır-Bucak Türkmenleri, Başkurdistan, Rusya Federasyonu’ndan, Dağıstan, Kırım, KKTC, Kosova, Moldova, Makedonya, Romanya, Bosna-Hersek, Kazakistan, Bulgaristan’dan küçük mucitler yarışmaya 1200 proje ile katılım gösterdiler.

Konuşmalardan sonra şenliğe katılanlar, stantları gezerek, sergilenmeye layık görülen projeleri inceledi. Gün boyu vatandaşların beğenisine sunulacak projelerin ödül töreni, 25 Aralık Pazar Günü saat 15.00’te GAP Arena Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak.