33 köy doğalgaz kullanmaya başladı

Kahramankazan’da “kerpiç evler de doğalgaz yakacak” düsturuyla başlatılan doğalgaz seferberliği kırsal mahallelerle buluşmaya devam ederken 33 kırsal mahalle doğalgaza erişti.

YAŞAM 20.02.2024 11:23:13 131 0
33 köy doğalgaz kullanmaya başladı

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, yüklü miktarda alacağı kazı tahrip ve alt yapı ödemelerinden vazgeçerek köylere (kırsal mahallelere) doğalgaz ulaştırmak için seferberlik başlattı.

''Bugüne kadar 33 kırsal mahalle doğalgaza kavuşurken diğer mahallelerde de çalışmalar sürüyor. Merkez ile kırsal mahalleler arasında bir fark olmamalı.'' diyen Başkan Oğuz, buralarda yaşayan vatandaşların da doğalgaz hizmetinden istifade etmeleri gerektiğini ifade etti. Bu kapsamda başlatılan seferberlikle son olarak Uçarı, İymir, Karalar, Fethiye ve Güvenç Mahalleleri de doğalgaza kavuşmuş oldu. Bu mahallelerle birlikte 33 köy doğalgaz kullanmaya başladı.

İlçedeki yaşam standardını herkes için eşit hale getirmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Oğuz, “Biz köylere doğalgaz konusunda Bismillah deyip yola çıktığımızı söylediğimizde bazı kardeşlerimiz, büyüklerimiz dediler ki, ‘şehir merkezine doğalgaz tamam da köylere bu doğalgaz konusunda o iş biraz zor, kerpiç evlere doğalgaz gitmez. Köylerin içinde daha imar yok, bir takım altyapı hizmetleri yok, siz doğalgazdan bahsediyorsunuz’ diye. Ama bugün geldiğimiz noktada Kahramankazan’ımızda köylerimizin 33 tanesinde bugün doğalgaz yanıyor. Bugün bir köyümüzde 35 hane doğalgaz yakıyorsa bu 35 dua demektir, 35 oy değil.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: 33 köy doğalgaz kullanmaya başladı