4 ilden 5 şehit

DİYARBAKIR`ın Hani İlçesi yakınlarında bugün el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

GÜNCEL 29.10.2016 17:06:00 1426 0
4 ilden 5 şehit

PKK'lı teröristler, Lice ile Hani ilçesi arasında arazi arama-tarama operasyonunu sürdüren güvenlik güçlerinin bulunduğu Aşağı Tural Köyü yakınlarında, araziye daha önce döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Bugün saat 11.15'de meydana gelen şiddetli patlamada 2 asker şehit oldu, 2 asker ise yaralandı. Yaralı askerler, helikopterle alınarak Diyarbakır'daki Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Bölgede hava destekli operasyon yoğunlaştırıldı.

ŞEHİT ATEŞİ SAMSUN'A DÜŞTÜ 

DİYARBAKIR'ın Hani İlçesi yakınlarında PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 2 askerden Uzman Çavuş Adnan Uluışık'ın memleketi Samsun'a ateş düştü. Şehidin yakınları acı haberi öğrendikten sonra gözyaşlarına boğuldu.

Uzman Çavuş Adnan Uluışık'ın acı haberi Samsun'un Vezirköprü İlçesi'ndeki baba evine öğleden sonra ulaştı. Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, şehidin Akören Mahallesi'ndeki baba evine giderek baba İlhan, anne Fatma Uluışık'a acı haberi verdi. Şehidin anne ve babası gözyaşlarına boğuldu. Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı. Acı haberi duyan şehidin yakınları baba evine koştu. 2 yıllık Uzman Çavuş olan Adnan Uluışık'ın bekar olduğu, 1 kız kardeşinin bulunduğu belirtildi.

Çukurca'da PKK'dan havanlı saldırı; 1 asker şehit 

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nin Güven Dağı bölgesinde bu sabah PKK'lı teröristlerin havanlı saldırısında 1 asker şehit oldu.

Çukurca İlçesi'nin Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Güven Dağı bölgesinde, operasyonda olan askeri timlere, bu sabah PKK'lı teröristler tarafından havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit oldu. 

Aynı bölgede sürdürülen operasyon sırasında teröristlerin yerleştirdiği mayın patlaması sonucu da 1 asker ağır yaralandı.

Bölgede operasyonlür sürüyor.

OSMANİYE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ 

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi Güven Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş 27 yaşındaki Ahmet Yılmaz'ın Osmaniye'deki baba evine ateş düştü.

Merkeze bağlı Rahime Hatun Mahallesi'nde oturan şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Yılmaz'ın ailesine acı haberi, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Yarbay Mustafa Aslan verdi. Oğullarının şehit haberini alan TCDD'den emekli babası İrfan ve annesi Kezban Yılmaz, gözyaşlarına boğuldu. Esma Yılmaz ile evli ve 3 aylık Ecrin isimli bir kızı bulunan 3 yıllık asker Ahmet Yılmaz'ın şehit olduğunu duyan yakınları eve akın etti. Şehidin baba evine Türk bayrakları asılırken, Osmaniye Belediyesi de taziye çadırı kurdu.

Bingöl'de 1 uzman çavuş şehit 

Bingöl'ün Kiğı ilçesi Kızılmescit mevkiinde PKK'lılar tarafından araziye döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu 1 asker şehit oldu.
Güvenlik güçlerinin Kiğı ilçesi kızılmescit mevkiinde arazi arama ve taraması yaptığı sırada PKK'lılar tarafından daha önce döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu, 1 asker şehit oldu. Şehit asker için Bingöl Havalimanı'nda uğurlama töreni yapılacak.

ŞEHİT ATEŞİ YOZGAT'A DÜŞTÜ 

BİNGÖL’ün Kiğı İlçesinde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Diyarbakır'ın Silvan nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş 25 yaşındaki Lokman Dargın’ın acı haberi, Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesindeki ailesine ulaştı. Şehidin babası Selim Dargın, 2-3 gün önce görüştüğü oğlunun hal hatır sorduğunu belirtirken; ağabeyi Recep Dargın ise Diyarbakırlı ve Kürt olduklarını belirterek, "Biz bu bayrağı, vatanımızı seviyoruz. Vatan sağ olsun" dedi.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinden 21 yıl önce tarım alanlarında çalışmak üzere Yozgat’a gelen Dargın ailesi, Boğazlıyan İlçesine yerleşti. Ailenin Yozgat’a göç ettiğinde 4 yaşında olan ve 10 kardeşin 6’ncısı ve bekar olan Şehit Uzman Çavuş Lokman Dargın’ın 8 ay önce uzman çavuş olduğu ve 4 aydır Bingöl’de görev yaptığı öğrenildi. Şehadet haberi, Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Belediye Başkanı Hamdi Erdal ve İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım tarafından, Mevlana Mahallesi'nde oturan baba Selim ve anne Seva Dargın çiftine bildirildi.

DİYARBAKIR SİLVANLIYIZ, VATANIMIZI SEVİYORUZ 

Şehit ailesinin oturduğu mahalleye ve evine Türk Bayrağı asıldı. Acılı baba Selim Dargın, 2-3 gün önce telefonda görüştüğünü belirttiği oğlunun hal hatır sorduğunu söyledi. Şehidin ağabeyi Recep Dargın ise kendilerinin Diyarbakırlı ve Kürt olduklarını belirterek, “Diyarbakır Silvanlıyız ama biz bu bayrağı seviyoruz. Vatanımızı seviyoruz. Kardeşim vatan için gitti. Vatan sağolsun” dedi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Lokman Dargın’ın cenazesi bu gün akşam saatlerinde Boğazlıyan ilçesine getirilecek. Şehit Dargın, yarın Cuma namazından sonra Boğazlıyan Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlanacak.

Kurtalan’da nöbet kulübesine yıldırım düştü: 1 şehit, 1 yaralı 

SİİRT’in Kurtalan ilçesinde, askerlerin nöbet tuttuğu kulübeye yıldırım düştü. Olayda 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Kurtalan ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, nöbet tutan iki askerin bulunduğu kulübeye yıldırım düştü. Yaralanan iki asker, Siirt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Askerlerden Jandarma Er Fuat Kınay, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Mardin Derik İlçesi nüfusuna kayıtlı olan Kınay’ın Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde oturduğu ve burada toprağa verileceği öğrenilirken, diğer askerin tedavisi ise sürüyor