5 ilde DEAŞ operasyonu: 47 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Bozdoğan-6” operasyonlarda 47 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

GÜNCEL 21.02.2024 10:18:23 59 0
5 ilde DEAŞ operasyonu: 47 gözaltı

Bakan Yerlikaya, 5 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Bozdoğan-6” operasyonlarda 47 şüphelinin yakalandığını belirterek, “Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize aralıksız devam edeceğiz.” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince İstanbul, Kırıkkale, Ankara, Adana ve Bursa’da düzenlenen operasyonlara ilişkin bilgi veren Bakan Yerlikaya, İstanbul’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 22, Kırıkkale’de 1, Ankara’da 15, Adana’da 2, Bursa’da ise 7 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya, 1 Haziran 2023’ten günümüze kadar DEAŞ’a yönelik toplam bin 162 operasyon düzenlendiğine değinerek, “Operasyonlarda 2 bin 402 şüpheli yakalandı. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: 5 ilde deaş operasyonu: 47 gözaltı