"6 Şubat Depremi’ni Unutma Unutturma” sergisi Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “6 Şubat Depremi’ni Unutma Unutturma” isimli fotoğraf sergisini Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde ziyarete açtı.

GÜNCEL 7.02.2024 12:40:26 85 0

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’yi büyük bir yasa boğan 6 Şubat Depremi’nin yıl dönümünde Başkentte çeşitli etkinlikler düzenledi.  

Gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katılımıyla depremin gerçekleştiği saat 04.17’de Mamak Araplar Konutlarında misafir edilen depremzede vatandaşlarla beraber hayatını kaybeden vatandaşlar için anma programı gerçekleştirildi. "6 Şubat Depremi’ni Unutma Unutturma” isimli fotoğraf sergisini de Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde ziyarete açtı.  

Ayrıca, 6 Şubat Hatıra Ormanı oluşturulurken depremi yaşayanların katıldığı 6 Şubat Depremi’ne Tanık Olanlar Paneli de düzenlendi. Ankara İtfaiyesi’nden Büyükşehir Belediyesinin Başkentin dört bir yanında bulunan birimlerine kadar her yerde 6 Şubat Depremi’nde hayatını kaybedenler anıldı.

Kahramanmaraş depreminde arama-kurtarma çalışmalarında birçok canlıya ulaşılmasını sağlayan Ankara İtfaiyesi’nin kahraman K-9 köpekleri Rüzgar ve Çakıl da sergide ilgi odağı oldu. Başkentliler kahraman köpeklerle hatıra fotoğrafı çekildi.  

Hibya Haber Ajansı