8 Ölümlü Kazadan Sonra Geçici Kavşak Yapılıyor

Mardin?in Kızıltepe ile Şanlıurfa`nın Viranşehir karayolunda bulunan Hububat Ticaret Merkezi mevkiinde 8 ölümlü kazadan sonra geçici sinyalizasyon kavşak yapılmaya başlandı.

GÜNCEL 2.05.2014 13:28:48 1459 0
8 Ölümlü Kazadan Sonra Geçici Kavşak Yapılıyor
Kızıltepe ilçesinde bulunan Hububat Ticaret Merkezi'ne yapılacak olan kavşak için geçici çözüm bulundu. Türkiye'nin en büyük hububat merkezi olan ticaret alanına kavşak yapılması için 4 yıldan bu yana süren çalışmalar sonunda tamamlanıyor. Çalışmaların sürdüğü 4 yıl içerisinde meydana gelen kazalarda 8 kişi hayatını kaybetmişti. Kavşakta ilk olarak geçici kavşak yapılacağı belirtildi. Günde yaklaşık 3 bin ağır tonajlı aracın giriş çıkış yaptığı merkezin İpekyolu ayrımında sık sık kazalar yaşanıyordu. Ayrıca kavşağın ayırdığı yol ayrımında 46 köyün geçişi sağlanıyor.

Kavşakta hasat mevsiminde günde yaklaşık 3 bin ağır tonajlı aracın hububat merkezine giriş çıkış yaptığını dile getiren Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, "Burası tarım bölgesi. Burada Mardin ve 9 ilçesinin hububatının ticareti yapılıyor. Bir hafta sonra arpa çıkacak. Ondan sonra buğday ve mercimek çıkacak. Burası bayağı bir yoğun oluyor. Buradan Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan İpekyolu geçiyor. Günde 30 bin ile 40 bin araç geçiyor. Burada bize çok acil bir kavşak lazım. Bu kavşak için 4 yıldan bu yana mücadele ediyoruz. Başvurmadığımız merci kalmadı. Nihayet kararı çıktı. Ancak 45 gün sonra çalışmalar başlayacaktı. Böyle bir durumda sıkıntı çıkacaktı. Alınan kararla geçici bir kavşak yapılıyor. Daha sonra büyük sinyalizyasonlu bir kavşak yapılacak. Buraya günde yarım milyon ton hububat geliyor. Türkiye'de Konya'dan sonra en büyük hububat merkezi Kızıltepe Ovası'dır. Buraya ayrıca bir çevre yolu yapılmasını istiyoruz. 2 yıldan bu yana merkezimiz faaliyete girdiğinden bu yana burada 8 vatandaşımız kazalar sonucu vefat etti" dedi.