İstanbul Milletvekili Şanlıurfalı Mahmut Tanal, Şanlıurfa’da doktorların eksik olmasına sosyal medyada tepki gösterdi.

.

SAĞLIK 28.01.2022 15:46:00 2771 0
 İstanbul Milletvekili Şanlıurfalı Mahmut Tanal, Şanlıurfa’da doktorların eksik olmasına sosyal medyada tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, çocuk nüfusunun en fazla olduğu Şanlıurfa’da çocuk doktorların sayılarının yetersiz olmasına tepki gösterdii

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Şanlıurfalı Mahmut Tanal, Şanlıurfa’da doktorların eksik olmasına sosyal medyada tepki gösterdi. Tanal, çocuk nüfusunun en fazla olduğu Şanlıurfa’da bu sorunların yaşanmaması için Sağlık Bakanlığına çağrıda bulundu.

Tanal, 40’a yakın çocuk doktorunun görev yaptığı Gaziantep’teki hastaneden Şanlıurfa’ya geçmeye çalışan doktorun başvurusu her seferinde sonuçsuz kalıyor diyerek tepki gösterdi.

“DOKTOR YETERSİZLİĞİNİ SIK SIK GÜNDEME GETİRİYORUZ”

Mahmut Tanal sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı: “ Türkiye’de en yüksek çocuk nüfus oranına sahip il olan Şanlıurfa’da, çocuk doktoru yetersizliğini sık sık gündeme getiriyoruz. Son olarak lenfoma teşhisi konulan bir yavrumuz, #Şanlıurfa’da çocuk onkoloji uzmanı olmadığı için il dışına sevk edildi.

“TAYİNİNİ İSTEYEN DOKTORUN TALEBİ REDDEDİLDİ”

Şanlıurfa’da çocuk doktoru eksikliği bir an önce giderilmeli. Bu bağlamda dikkat çekici bir hadiseyi anlatmak istiyorum. Şanlıurfa’ya tayinini isteyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı olarak görev yapan doktorun talebi, reddedildi.

“ŞANLIURFA, SAĞLIK ALANINDA DA MAHRUMİYET BÖLGESİ”

40’a yakın çocuk doktorunun görev yaptığı Gaziantep’teki hastaneden Şanlıurfa’ya geçmeye çalışan doktorun başvurusu her seferinde sonuçsuz kalıyor. Şanlıurfa, sağlık alanında da mahrumiyet bölgesidir. Pozitif ayrımcılık yapılarak Gaziantep’teki doktorun Şanlıurfa’ya tayin işinin onaylanması gerekmez mi?” dedi.