ABB, elektrikli metrobüs dönemini başlatmaya hazırlanıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), hizmet vermeyi planladığı Yenikent-Ulus-Karapürçek metrobüs hattı’ndaki elektrikli metrobüsün test sürüşlerine başladı.

GÜNCEL 12.03.2024 17:44:45 57 0
ABB, elektrikli metrobüs dönemini başlatmaya hazırlanıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yenikent, Ulus ve Karapürçek arasında yolculuk süresini azaltacak elektrikli metrobüs (e-BRT) dönemini başlatmaya hazırlanıyor. Ankara Elektrik ve Havagazı İşletme Müessesesi  (EGO) Genel Müdürlüğü, söz konusu güzergahta seyahat süresini azaltması planlanan proje için test sürüşlerine başladı.

 “İlk adımı attık”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yenikent-Ulus-Karapürçek güzergahında hizmet verecek metrobüs hattında başlayan test sürüşleriyle ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunarak, “Ankara’da metrobüs dönemi için ilk adımı attık… Yenikent - Ulus - Karapürçek Hattı’nda test sürüşüne başladık. Çevreci ve sürdürülebilir ulaşım çözümleri ile Ankara’mızı geleceğe taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Proje 200 bin yolcuyla başlayacak

Şu anda 25 metre dizel ve yakında elektrikli modelinin mevcut yol hattında test edildiği elektrikli metrobüs araçlarıyla birlikte, ayrılmış yol kesimlerinin proje süreci tamamlanır tamamlanmaz uygulama aşamasına geçilecek.  

İlk etapta 200 bin yolcuyla hizmete başlayacak olan e-BRT projesinin 2035 yılında 300 bin Başkentliye hizmet vereceği öngörülürken, projenin güzergahı, Yenikent merkez, Ayaş Yolu, İstanbul Yolu, Yenimahalle Kavşağı, Ulus ve Karapürçek Mahallesi olarak belirlendi.

Hibya Haber Ajansı