ABDÜLKERİM GÖK'E YENİ GÖREV

GAP İdaresi Başkanı'nın emekliye ayrılmasının ardından boşalan koltuğuna AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili Abdülkerim Gök atanıyor.

YEREL 16.01.2020 10:44:00 4070 0
ABDÜLKERİM GÖK

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge ve Kalkınma İdaresi'nin yeni başkanı belli oldu.

11 yıldır GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı görevini yürüten Sadrettin Karahocagil emekliye ayrıldı. Korahocagil'in yerine atanacak isim de belli oldu. Akademik kariyerinin yanı sıra siyasette de adından söz ettiren AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili Abdülkerim Gök, GAP İdaresi yeni Başkanı olarak atanacak. 

Atama kararının önümüzdeki günlerde yayımlanması bekleniyor.


ABDÜLKERİM GÖK KİMDİR?

 

 

Abdulkerim Gök, 1 Mart 1970 Şanlıurfa doğumludur. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Zübeyde'dir.
Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.; Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Anabilim Dalında tamamladı.

Abdulkerim Gök, 1 Mart 1970 Şanlıurfa doğumludur. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Zübeyde'dir.
Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.; Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler FGAP İdaresi yeni Başkanı akültesini bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Anabilim Dalında tamamladı.

Bir süre kamu bankasında uzman yardımcılığı görevinde bulundu. Serbest muhasebeci ve mali müşavir olarak çalıştı. Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünde yardımcı doçent olarak derslere girdi. Aynı fakültede Maliye Bölüm Başkanlığı ve Çalışma Ekonomisi Bölüm Başkanlığı görevlerini üstlendi. Kızılay Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Şanlıurfa Yoksulluk ve İşsizlikle Mücadele Derneğinin kuruluşuna öncülük etti. Şanlıurfa Belediyesine danışmanlık yapmasının yanı sıra İl İstihdam Kurulunda görev aldı.

Gök, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili/Plan-Bütçe Komisyon Üyesi/Türkiye-Malezya Parlamentolar Arası Dostluk Gurubu.Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı görevlerinde bulundu.

İngilizce bilen Gök, evli ve 2 çocuk babasıdır.


Anahtar Kelimeler: ABDÜLKERİM ' GÖREV