Acil Doktoru Acilden Ayrılmadı, İşten Atıldı

Dr. Mehmet Zeki Türe Kaymakamın eşinin hasta olmasından dolayı evine çağırdığından gitmediği için işinden atıldı.

SAĞLIK 5.03.2014 08:03:08 4281 0
Acil Doktoru Acilden Ayrılmadı, İşten Atıldı
Vatandaş acil durumlarda 112 Acil servisi isteyerek doktor talebinde bulunurken devletin kaymakamı emir ve cebir ile doktoru evine götürüyor.

Dr.Zeki Türe’nin ifadesi :'' Ben Entegre Hastanede aile hekimiyim. Bugün icap nöbetim vardı. Akşam ben hastanedeyken kaymakamın şoförü denizli escort "kaymakam beyin eşi hasta, çabuk acil doktoru ile ambulans hazır olsun, serum ilaç hazırlayın, kaymakamın evine gidiyoruz" diye konuştu.Kaymakam degil basbakan olsun bu sekilde gelip bu istekte bulunamaz dedim. Kaymakamı arayıp telefonu bana verdi. Kaymakama da aynı şekilde bu işin bir usulü olduğunu, 112’yi ararsanız ambulans gelir hastaneye getirir, size burada bakarım’’ dedim. Bana tehditvari bir şekilde geliyor musun gelmiyor musun diye kendince tehditvari bir soru sordu. Tabi ki de gelmiyorum dedim. Valiyi aramış ordan da halk sağlığı müdürünü aramışlar. Halk sağlığı müdürü aradı beni, bana gitmem gerektigi yoksa benim için kötü olabileceğini soyledi. yine gitmeyecegimi soyledim''. Bunun üzerine Şırnak halk sağlığı müdürlüğü ertesi anı denetimlerle aile hekimi olarak çalışan arkadaşımıza 115 cez puanı bir anda verip sözleşmesi için valilige yazmıştır.

Şırnak Valiliği de sırf acildeki hastalarını bırakıp kaymakamın evine gitmedigi için sözleşmesini fesh etmiştir. Kamoyu vicdanına soruyoruz bu hangi kanuna hangi vicdana sığar.
Kaynak:Akçakale Gazetesi