Akagündüz" Biz değil, onlar bize saldırdı"

Ceylanpınar?da meydana gelen ve belediye personelleri ile vatandaşlar arasındaki çıkan olayların ayrıntıları gün yüzüne çıkmaya başladı.

YEREL 15.02.2015 16:31:52 3397 0
Akagündüz
Akşam saatlerinde belediye personelleri ve sivil vatandaşlar arasında kavga meydana gelmiş, çıkan olaylarda 1 kişi seken mermi ile hayatını kaybetmiş,  12 kişi ise yaralanmıştı. Yaşanan olay sonrası ilk bilgilerde vatandaşların belediye personellerine saldırı düzenlediği haberlerinin yanlış olduğu ve olayın tam aksine olduğu ortaya sürüldü.

 Konuyla ilgili açıklama yapan Mehmet Akagündüz şu ifadeleri kullandı:

"Ben Murat Akagündüz'ün abisiyim. Kardeşim inşaat yapıyor ve inşaat çalışması halen sürüyor. Sabah belediye personelleri gelip inşaatı durdurmamızı istedi ve bizden 300 Bin TL para istedi. Biz de olmaz dedik ve tartışma çıktı, kardeşimi Murat Akagündüz’ü darp edip gittiler. Akşam saatlerinde ise eve 7-8 araç ile gelen başkanın korumaları ve personelleri uzun namlulu silahlar ile çapraz ateşe tuttular. Gördüğünüz gibi evimiz ve aracımız hep mermi isabetleri ile dolu. Bu bize yapılan saldırılarda bizden çok şükür yaralanan olmadı fakat karşı tarafın açtığı ateşte yerden ve duvardan seken mermiler kendilerini isabet etti. Yani kendi kendilerini vurdular. Ayrıca çıkan bu olayda yoldan tesadüfen geçen Celal Özgözgü isimli bir vatandaşımız mermiye hedef oldu ve hayatını kaybetti. Basında çıkan ve vatandaş belediye personeline saldırdı haberleri asılsız ve gerçek dışıdır. Biz değil onlar bize saldırdı. Şimdi soruyorum;  belediye personeli ve korumlar nasıl kaleşnikof silah kullanır? Buna nasıl müsaade edilir? Yetkililer gereken hassasiyeti göstersin" diyerek yaşanan olaya açıklık getirdi.
Ayrıca, yaşanan olay sonrası gerek Ceylanpınar Belediyesi’nden, gerek Şanlıurfa Valiliği’nden her hangi bir açıklama henüz yapılmadı.

Haber kaynağı: Urfada bugün