Akçakale?de Elektrik Gerginliği

Şanlıurfa?nın Akçakale İlçesinde elektriklerinin günde 16 saat kesildiğini, elektrik nedeniyle mahsullerinin yandığını ve desteklemenin de verilmediğini iddia ederek, Akçakale Trafo Merkezini bastı.

GÜNCEL 11.07.2016 09:02:34 1458 0
Akçakale?de Elektrik Gerginliği
Lastik yakarak yol kesen grup bir süre yolu trafiğe kapattı. Olay yerine polis ekiplerinin sevk edilmesiyle yol tekrar trafiğe açılırken, yanan lastikleri itfaiye ekipleri söndürdü. 
Olay yerindeki kalabalığın bir türlü sakinleşmeyip Trafo merkezinin kapısına doğru yürümesiyle gerginlik tırmanırken olay yerine takviye ekipler sevk edildi. Kalabalığın Trafo Merkezinin kapısının önünden uzaklaştırılmasının ardından kapıya TOMA yerleştirildi. Öfkeli olan yaklaşık 30 kişilik grup, Akrep aracının üzerine çıkan polis memurunun sakinleştirmesiyle olaysız bir şekilde dağıldı.
 Elektrik kesintilerinden dolayı ekinlerinin yandığını belirten Akçakaleli İbrahim Başay “Elektrik kesintisinden, DEDAŞ’ın zulmünden dolayı biz buradayız. Elektriği kestiler, desteklemeye el koydular. Bu zulmün bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Zaten kesintiden dolayı ekinlerimiz yandı. Hem elektriği kestiler hem desteklememize el koydular. Bu nasıl bir mantık anlamadık. Siyasetçiler ne yapıyor anlamıyoruz. Biz sahipsiz bir memleket değiliz. Biz çok milliyetçi bir milletiz ama ne devlet, ne siyasetçiler ne de DEDAŞ bizi anlayamadı. İlgili birimlere şikâyetlerimiz oldu. Cumhurbaşkanı bile bu konuyu biliyor” dedi.
25 saatte sadece geceleri 8 saat elektrik verildiğini, yaklaşık 16 saat elektriksiz olduklarını iddia eden Mustafa Bürütekin “Burada olanlar zulümdür. Elektriği kesmişler, pamuğumuz, mahsulümüz ölmüş, desteklemeyi tutmuşlar. Çocuklarımız, babalarımız aç. Nereye giderseniz çiftçi aç. Çiftçiye zulüm ediyorlar. 1 haftadır elektriğimiz kesik. Bu sıcakta elektrik kesilir mi? 24 saattir elektrik yok. Sadece geceleri 8 saat geliyor. İşkence yapıyorlar bize.  Suruç’a, Hilvan’a, Siverek’e gidin bakın elektrik kesilmiş mi? Sadece Akçakale Arap diye böyle. Oy zamanı elektriği veriyorlar, seçimden sonra kesiyorlar. Arap’ız diye zulüm ediyorlar, rüşvet istiyorlar” ifadelerini kullandı.