Akçakale?de HDP Binasını Ateşe Verdiler

Doğu ve Güneydoğuda artan şiddet olayları her geçen gün biraz daha siyasallaştırılıyor ve parti binalarına varan saldırılara dönüşüyor.

GÜNCEL 8.09.2015 12:46:04 1309 0
Akçakale?de HDP Binasını Ateşe Verdiler
Türkiye’nin 16 şehit verdiği Hakkari’nin Çukurca ilçesi Dağlıca kırsalında olaydan bir gün sonra Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde HDP ilçe teşkilatı binasının kimliği belirsiz kişilerce yakıldı. Bir süre öncede Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesindeki AK Parti İlçe binasına bombalı saldırı düzenlenmişti.Tehlikeli gerginliği tırmandırılmaya çalışıldığı şu günlerde Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde de HDP İlçe Teşkilat binasının ateşe verilmesi dikkat çekti.
Dün gece saat  24.00 sıralarında Akçakale HDP Teşkilatı binasının bulunduğu Fatih sultan Mehmet mahallesinde sıcak saatler yaşandı. Kimliği belirsiz kişi yada kişiler HDP Teşkilat binasının Camlarını kırdı ve binayı ateşe verdi. HDP'lilerin durumu polise bildirmesi üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri, binada incelemelerde bulundu. HDP Akçakale İlçe Teşkilat binasını ateşe verenleri yakalamak için polis operasyon başlattı. Bazı evlere baskınlar düzenledi. Olayla ilgili soruşturma ise devam ediyor.