Akşam Gazetesi 170 çalışanını işten çıkardı

Akşam gazetesi, 170 çalışanının ?Ülkemizde ekonomik kriz var? gerekçesiyle işine son verdi. Alem Dergisi hariç bütün dergiler kapatıldı.

YAŞAM 30.12.2014 13:43:05 2050 0
Akşam Gazetesi 170 çalışanını işten çıkardı
Ethem Sancak’ın patronu olduğu Akşam Gazetesi 170 çalışanı işten çıkardı. İşten çıkarmaların gerekçesi olarak da “Ülkemizde ekonomik krizden şirketimizin de etkilenmesi ve zarar etmesi alsancak escortiyle” denildi.  Alem dergisi dışındaki bütün dergilerin kapatılmasına karar verildi. Medyaradar’ın haberine göre, işten çıkarılan çalışanlar dün İnsan Kaynakları Birimi’ne çağrılarak iş akitlerinin feshi gerçekleştirildi.

İşten çıkarılanların bazıları şöyle:

Türkmedya IT ve Teknik Operasyon Grup Direktörü Nermin Karacabeyli. İdare Müdürü: Recep Türkmen. Haftasonu ekleri: Yazıişleri müdürü Pınar Hiçdurmaz. Muhabir: Kaan Kavuşan. Spor Servisi: Şener Türkmenoğlu, Şafak Kayarlar. Haber Merkezi: Ahmet Dinç, Ferhat Uludağlar, Şenol Demirci,. Magazin: Samet Aday, Zehra Çengil. Yazıişleri: Taylan Sığırcık, Serdar Özsoy, Serhat Şengüler. Kültür Sanat: İpek Özbay. Arşiv: Oğuzhan Poyraz. Star Medya Grubu patronu Ethem Sancak, daha önce Star Medya Yayıncılık Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ve Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan’ın görevine son vermişti. Mayıs ayında da yaklaşık 30 muhabir ve gazete personelini işten çıkartmıştı. Star Medya Grubu ve Kanal 24 ile TurkMedya Grubu olarak da Akşam ve Güneş gazetelerini elinde bulunduran Ethem Sancak, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) el koyduğu Akşam gazetesi ve SKYTÜRK’ü geçtiğimiz yıl satın almıştı.