Akşener: "Emeklinin et alması, peynir alması mümkün değil"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen teşkilat toplantısında konuştu.

GÜNCEL 20.03.2024 18:39:19 63 0
Akşener:

Akşener, Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen teşkilat toplantısında konuştu.

Akşener Türkiye’de uzun bir zamandır ayrıştırmacı bir siyasetin hakim olduğunu vurguladığı konuşmasında; “Belediye başkanı adaylığıyla siyasete başlamış bir şahıs olarak belediye başkanlığı adaylığının en büyük özelliği hizmet üzerinden proje üzerinden rekabet etmektir. Dolayısıyla söylemeye çalıştığım şey şu; çok uzun zamandır biz Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da başka şuculuk buculuk üzerinden Batı'ya gittiğin zaman diğer şuculuk buculuk üzerinden, İç Anadolu'da daha başka şuculuk buculuk üzerinden; inançlarımız, aidiyetlerimiz üzerinden tokuşturula tokuşturula bir hâl olduk ama bu işten sahtekar siyasetçiler kazandı. Halbuki biz siyaseti sizi velinimet görerek, milletimizi velinimet görerek, seçmenimizi velinimet görerek yapmaya devam etmiş olsaydık ve bunu başarabilirsek bütün arkadaşlarım ve benim bütün amacımız bu dili geliştirmektir.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti’nin kuruluşunun Ahlat’ta ilan edildiğini hatırlatan Meral Akşener; “Tekrar söylüyorum aidiyetlerimiz üzerinden tokuşturmak, karşı karşıya getirmek; insanları mahallelere, insanları büyük duvarların ardına kilitledi geçti gitti ve dertleri konuşmaz oldu. Bu partinin, İYİ Parti’nin kurulma sebebi o sesi alıp duyurmak ve siyasi dili de buraya çevirmek. İYİ Parti'nin kurulduğu yer Ahlat. Bakın, Allah şahittir insanların zaman zaman kalbimde yaralar, ruhunda yaralar olur. İyileştiğim tek yer Bitlis’tir. Onun için biz partimizi burada ilan ettik.” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Sen seçileceksin ben de muhalefetin nasıl yapıldığını Türkiye'de herkese göstereceğim İYİ Parti olarak biz de göstereceğiz. El ele vereceğiz ve burayı hakikaten devletimizin önemli toplantılarının yapıldığı, uluslararası bir kültür, uluslararası bir turizm ama bir diğer önemli nokta uluslararası bir toplantı merkezi, toplantı şehri haline getireceğiz. Yani buraya bugün Amerika Birleşik Devletleri'nin başkanı Biden gelecek, buraya Putin gelecek, buraya Avrupa ülkelerinin devlet başkanları gelecekler ve burada hani geçmişte Lozan’da olduğu gibi, geçmişte Brüksel'de olduğu gibi, halen Soçi'de ve Davos'ta olduğu gibi bu toplantıların, uluslararası toplantıların burada yapıldığını hayal edin. Bunu başaracağız biz birlikte. Ama önce Mümtaz Başkan seçilecek.”

10 bin lira maaş alan bir emeklinin et alması, peynir alması mümkün değil." diyen Akşener, emeklilere bayram ikramiyesi olarak 7 bin lira verilmesini, emekli maaşlarına 11 bin lira seyyanen zam yapılmasını ve en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine çekilmesini istedi.

Akşener öğretmen adaylarına verilen sözlerin tutulmadığını vurguladığı konuşmasında 100 bin öğretmen atamasının gerçekleştirilmesi ve söz verildiği gibi atamalarda mülakatın kaldırılması gerektiğine de dikkat çekti; “İkincisi atanamayan öğretmenler meselesi. Yine bütün siyasi partiler Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 bin öğretmen ataması söyledik. Unutuldu. Ben sizin derdinizin çözülmesini istiyorum. Sizin sesiniz olmak istiyorum.”

Ahlat Belediye Başkan Adayı Mümtaz Çoban için oy isteyen Akşener, toplantı sonrası belediyeyi ziyaret etti.

Hibya Haber Ajansı