Almanya'da günün öne çıkan haberleri

Almanya'da bugün; Başbakan Olaf Scholz'a desteğin azalması, aşırı sağa karşı protestolar, vatandaşlık yasasında değişiklikler ve binlerce kişinin AfD'ye karşı sokaklara çıkması gibi haber başlıkları öne çıktı.

GÜNCEL 19.01.2024 20:00:45 97 0
Almanya

Bugün Almanya'da öne çıkar haber bazı haber başlıkları şu şekilde:

"Almanya'da Başbakan Olaf Scholz'a destek azalıyor: Almanya'da Başbakan Olaf Scholz'a verilen destek azalmış durumda. Sosyal Demokrat Parti (SPD) içerisinde memnuniyetsizlik artarken, Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius'un şansölye olarak görevi devralabileceği konuşuluyor​​.

Almanya'da aşırı sağa karşı protestolar: Almanya'da on binlerce kişi, Almanya için Alternatif Partisi (AfD) politikacıları ve aşırı sağcı Martin Sellner arasındaki gizli toplantıyı protesto etti. Toplantıda, milyonlarca yabancı kökenlinin Almanya'dan sınır dışı edilmesi planları tartışılmıştı​​.

Almanya vatandaşlık yasasında değişiklikler yapıyor: Almanya, çifte vatandaşlığı kolaylaştırıcı bir yasa tasarısını hayata geçiriyor. Yasa, ırkçı, antisemitik veya insanlık dışı ifadeleri yasaklıyor ve Almanya'nın vatandaşlık yasalarını modernize ediyor​​.

Almanya'da binlerce kişi AfD'ye karşı sokakta: Almanya genelinde binlerce kişi, aşırı sağcı Alternatif für Deutschland (AfD) üyelerinin katıldığı ve milyonlarca göçmeni sınır dışı etme planlarının tartışıldığı gizli toplantının sızdırılmasını protesto etmek için sokağa çıktı​​."

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: almanya'da günün öne çıkan haberleri