Ankapark bahar aylarında ücretsiz olarak açılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 801 milyon dolara mal olan ve 3,5 yıl süren hukuk mücadelesinden sonra mahkeme kararıyla devredilen Ankapark’ı tekrar vatandaşların hizmetine sunmak için aralıksız çalışıyor.

GÜNCEL 23.01.2024 13:03:45 62 0
Ankapark bahar aylarında ücretsiz olarak açılacak

801 milyon dolara mal olan ve 3,5 yıllık hukuk mücadelesinin ardından mahkeme kararıyla Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilen Ankapark’ın tekrar hizmete açılması için elektrik hattı döşeme ve havuz yenileme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Mansur Yavaş, Ankapark’ın Ankaralıların anketle karar verdiği şekilde; yürüyüş yolları, mesire alanları, bisiklet yolları, kütüphaneler ve yeşil alanlarıyla ücretsiz olarak bahar aylarında açılacağını duyurdu.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı mevcut havuzlardaki tamir ve revize işlerini, Fen İşleri Daire Başkanlığı ise altyapı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Oyuncaklar kiralamak isteyen işletmecilere verilecek

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla Ankapark’ta devam eden çalışmalar hakkında Başkentlileri bilgilendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Yıllar sonra mahkeme kararıyla devraldığımız Ankapark'ta elektrik hattı döşeme ve havuz yenileme çalışmalarına devam ediyoruz. Rekreasyon alanını Ankara halkının anketle karar verdiği şekilde; yürüyüş yolları, mesire alanları, bisiklet yolları, kütüphaneler ve yeşil alanlarıyla ücretsiz olarak bahar aylarında açacağız. Oyuncakları ise tek tek kiralamak isteyen işletmecilere vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Altyapı çalışmalarının şubat ayında tamamlanması planlanıyor

Yıllar süren hukuk mücadelesi sırasında parkta yaşanan hırsızlık vakaları neticesinde çalınan kabloları yenileyerek altyapı çalışmalarına başlayan Fen İşleri Daire Başkanlığı; trafo merkezleri, ana dağıtım blokları, dağıtım merkezleri ve altyapı galeri hattında bulunan tüm kablolardaki yenileme çalışmalarını şubat ayında tamamlamayı planlıyor.

Ankapark’ta vatandaşların keyifle ve güvenli bir şekilde zaman geçirmelerini sağlamak için de çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, parktaki güvenlik sistemleri ile ilgili proje çalışmalarına devam ediyor.

3,5 yıl süren hukuk mücadelesi sonrası parkı devralan Ankara Büyükşehir Belediyesi, parkta sürdürdüğü altyapı ve havuzdaki çalışmalarını bahar aylarında tamamlayıp vatandaşın hizmetine açmayı planlıyor.

Hibya Haber Ajansı