Ankara Büyükşehir Belediyesi, Afet Farkındalık Parkı’nı hizmete açtı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Çankaya ilçesine bağlı Konutkent Mahallesi’nde Afet Farkındalık Parkı’nı hizmete açtı.

YAŞAM 8.03.2024 16:47:47 50 0
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Afet Farkındalık Parkı’nı hizmete açtı

Afet Farkındalık Parkı’nın açılışında konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, “Geçtiğimiz Şubat ayı içinde 11 ilimizi kapsayan büyük bir deprem yaşadık. Bu depremde çok acı bir tecrübeyle iki şeyi öğrendik. Birincisi kurumsal kapasitenizle, kamusal gücünüzle hazır değilseniz depremler çok daha büyük felaketlere dönüşüyor. İkincisi ise STK’lar başta olmak üzere tüm gönüllülerinizle toplum olarak buna hazır değilseniz mücadeleniz ve kurtarma çalışmalarınız da bir noktada yetersiz kalıyor. Bu park inşallah hem bu semtimizde hem de Ankara’mızda farkındalığın artırılmasında bir nebze olsun katkı yapar diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel de afetlere karşı her zaman hazır olduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Dünyamız ve ülkemiz tarih sayfalarında birçok kez büyük acılara neden olan afetlerle karşı karşıya gelmiştir. Yıkıcı etkisi fazla olan afetlerden biri de ne yazık ki depremlerdir. Toplumsal olarak yeterli afet bilincine sahip olduğunuz takdirde yaşanabilecek depremden ve afetlerden en zarar ile kurtulabilmemiz mümkündür. Toplum genelinde depremlere karşı bilinçli ve hazır olunmasına katkı sunmak adına her yıl 1-7 Mart Deprem Haftası olarak kabul edilmektedir. Bizler de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Sayın Başkanımızın önderliğinde afetlere karşı hazırlıklarımızı yapıp önlemlerimizi almış bulunmaktayız.”

Hibya Haber Ajansı