Ankara'da “Başkent Arıcılık Dergisi Lansmanı ve Arıcılık Eğitimi” düzenlendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, arı ürünleri üretiminde verimliliğin artırılması, bal harici arı ürünleri üretimi eğitimlerinin yaygınlaştırılması ve arı ürünlerinin üretilmesini teşvik ederek alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması amacıyla “Başkent

YAŞAM 28.02.2024 15:37:55 58 0
Ankara

Konuşmasına “Ankara halkını zengin etmek en büyük projemiz demiştik.” diyerek başlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Her konuda çiftçilerimize, hayvancılık yapanlara destek olmaya çalışıyoruz. Üreten insanlara desteğimiz devam edecek. Hep televizyonlarda okuyoruz, biz sizler kadar bilgi sahibi değiliz ama ‘dünyada arı nesli yok olduğu zaman bilin ki dünya batmak üzeredir, yok olmak üzeredir’ derler. Ekosistemin devam ettiğinin en büyük göstergesi arılardır. Başarılar diliyorum ve mesleğinizin devamını diliyorum.” diye konuştu.

Büyükşehir belediyesinin arı ürünlerinin üretilmesini teşvik etmek, ekonomiye katkı sağlamak ve arıcılıkta sürdürülebilirlik için eğitimler düzenlemeye devam ettiğini ifade eden Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, şunları söyledi:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her aşamada sizlerle birlikte olmaya, üretimi devam ettirmek için üretim girdilerini vermeye devam ediyoruz. Arıcılığı desteklemek mecburiyetindeyiz. Bitkisel üretimin kalitesinin ve devamının sağlanması arı sayesinde oluyor. O yüzden bundan sonraki çalışmalarımızı arıcılığın daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi için projelerimizi ve faaliyetlerimizi yürütmeye başlayacağız.”

Hibya Haber Ajansı