Anti-damping önlemi, Türkiye'ye dampingli ürün tedarik eden ülkelere de uygulanacak

Ticaret Bakanlığı, kumaş ithalatında yerli üreticileri koruyan tedbirlerin menşe saptırması yoluyla etkisiz bırakılmasına izin vermediklerini bildirdi.

GÜNCEL 20.02.2024 21:13:28 101 0
Anti-damping önlemi, Türkiye

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, kumaş üreticilerinin haksız rekabetten korunması amacıyla, dampingli ithalatı engellemek için suni ve sentetik dokuma kumaşlarda ilki 2001 yılında başlatılan anti-damping önleminin halen yürürlükte olduğu belirtildi.

Bu ürünlerde uygulanan anti-damping önleminin, bazı ülkeler üzerinden etkisiz kılındığının bakanlıkça tespit edilerek, bu ülkelerin de önlem kapsamına alındığının aktarıldığı açıklamada, "Ancak bir süredir ithalatta uygulanan anti-damping önlemini etkisiz kılmak amacıyla, bu ürünlerin ülkemize, önleme tabi olmayan başka ülkeler üzerinden ithal edilmeye başlandığı anlaşılmıştır. Bakanlığımızca yürütülen soruşturma tamamlanmış ve uygulanmakta olan anti-damping önlemi bugün yürürlüğe giren uygulamayla önlemlerin etkisiz kılınmasına neden olan ve üretim olmadığı halde Türkiye'ye dampingli ürün tedarik eden ülkelere de uygulanır hale gelmiştir. Suni ve sentetik dokuma kumaşlar, özellikle hazır giyim sektöründe kullanılmakta ve Türk tekstil sektörünün en önemli üretim ve ihracat kalemleri arasında yer almaktadır." denildi.

Ticaret Bakanlığınca yerli üretim ve istihdamı destekleme hedefleri doğrultusunda ithalat politikalarının etkin şekilde uygulanmaya ve yerli üreticilerinin ithalatta haksız rekabete karşı korunmasının devam edeceği vurgulandı.

Hibya Haber Ajansı