Merhum Demirel’in Kadim Dostu,Urfa Valisini Ziyaret Etti

.

YEREL 8.05.2024 09:14:00 306 0
Merhum Demirel’in Kadim Dostu,Urfa Valisini Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’in kadim dostu Harran Eski Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz,Urfa Valisi Şıldak’ı makamında ziyaret etti.

Süleyman Demirel ile genel müdürlük görevini yürütürken 61 yıl önce Harran'a ilk içme suyu verildiği günlerde tanışan Harran Eski Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ile makamda bir süre sohbet etti.

Bu güne kadar şapkasını kimselere kaptırmayan ve hediye etmeyen Süleyman Demirel’in şapkasını verdiği tek isim olan Harran Belediyesi Eski Başkanı Mahmut Özyavuz,  Vali Hasan Şıldak’ı ziyaretinde Demirel ile bazı anılarını da anlattığı öğrendi.

Süleyman Demirel’in adını Harran’da bir mahalleye veren kanaat önderi Mahmut Özyavuz, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra makamdan ayrıldı.

Bu arada Şanlıurfa’ya geldiğinde görmeden gitmediği, özel ilgi gösterdiği Mahmut Özyavuz, Demirel’in cenazesine katıldığında Harran Ovasından bir poşet dolusu toprak alıp mezarına dökmüştü.

Demirel’in Mahmut Özyavuz’da 6-7 fötr şapkası bulunuyor.

Öte yandan Demirel’in abisi Şevket Demirel’in Harran Ovasında 1 milyon dönüm arazisinin olduğu Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) Şevket Demirel’in mal varlığına el koymasıyla ortaya çıkmıştı.

Şevket Demirel'in GAP Projesi kapsamındaki Harran Ovası'nda da beş parça arazisi olduğu ilk kez haciz işlemleri gerçekleşmesiyle öğrenilmişti.

Şevket Demirel'e ait, toplam 1 milyon 19 metrekareyi bulan Harran-Bozyazı’daki arazileriyle ilgili de 2004 ile 2006 yılları arasında haciz işlemi başlatılmıştı.