ARTIK YETER.!!! CEYLANPINAR?DA HASTANE ÇİLESİ NE ZAMAN BİTECEK.?

Ceylanpınar?da neredeyse kangren bir yaraya dönüşen hastane sorunu çözüme kavuşmayı bekliyor.

SAĞLIK 13.09.2017 14:17:07 4832 0
ARTIK YETER.!!! CEYLANPINAR?DA HASTANE ÇİLESİ NE ZAMAN BİTECEK.?

Ceylanpınar’da neredeyse kangren bir yaraya dönüşen hastane sorunu çözüme kavuşmayı bekliyor.

İlçenin 87 Bin Suriye’li ve bağlı köyleriyle birlikte 150 Bin nüfusa ulaştığı Ceylanpınar’da resmiyette 50 yataklı ancak esas hizmette bu rakamın yarısının bile olmadığı hastanede acil ve poliklinik hizmetleri yoğunluktan neredeyse durma noktasına geliyor.

Yoğun bakım ünitesi ve röntgen dışında bazı uzman doktorların hizmet verdiği ve yaklaşık 3 yıl önce yapılan prefabrik ek binada ihtiyaca cevap verecek durumda değil.

Acil Serviste bir doktorun günlük ortalama 100, poliklinik doktorlarının ise 50 ile 100 arası  hastaya hizmet vermeye çalıştığı Ceylanpınar Devlet Hastanesinde basit diye tabir edilen ameliyatlar dışında diğer tüm vakalar en yakın Viranşehir veya Şanlıurfa’ya sevk ediliyor.

Fiziki yapısının da hiçbir ihtiyaca cevap vermediği Devlet Hastanesi ile ilgili vatandaşlar artık kangren bir yaraya dönüşen hastane sorununun acilen çözülmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

Geçtiğimiz aylarda Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’nın girişimleri ile yeni devlet hastanesinin projelendirme çalışmasının bittiği, ihale sürecinde olduğu ve artık bu ciddi sorunun bir an önce biteceği yönünde yapılan açıklamalarının ardından, vatandaşlar artık hastane temelinin en kısa sürede atılması ile yeni hastanenin hayat bulması gerektiğini dile getirdiler.

Hükümetin son yıllarda tüm Türkiye’de yaptığı sağlık yatırımlarından Ceylanpınar’ında faydalanması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, yetkililere seslenerek temel ihtiyaçların başında gelen sağlık hizmetinden Ceylanpınar’ın mahrum bırakılmaması gerektiğinin altını çizdiler.

İlçede siyaset yapan herkesin bu sorunun çözülmesi için elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyen vatandaşlar artık sözde değil özde sağlık hizmet beklediklerini ve bir an önce yeni devlet hastanesinin hizmete girmesinin acil bir sorun olduğunu dile getirdiler.

Haber Ceylanpınar Gazetesi Musa KILINÇ