ASKİ, Ayaş Bayram Mahallesine içme suyu ulaştırmaya başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ ) Genel Müdürlüğü, uzun yıllardır su sıkıntısı yaşayan Ayaş Bayram Mahallesi’ni içme suyuna kavuşturdu.

YAŞAM 26.02.2024 13:32:05 62 0
ASKİ, Ayaş Bayram Mahallesine içme suyu ulaştırmaya başladı

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bayram Mahallesi’nin 4 kilometre uzağında tespit edilen ve yaklaşık 200 metre derininde sondaj vurularak bulunan kuyudan, saniyede yaklaşık 15 litre içme suyu çıkarılmaya başlandı.        

Çıkarılan içme suyu; şebeke borusu döşeme çalışmasının ardından 4 kilometre uzaklıktaki Bayram Mahallesi’ne ve 8 kilometre uzaklıktaki Ayaş merkeze ulaştırılıyor.

Bayram Mahallesi’nde açılan kuyunun projelendirme çalışmaları ve bağlantı projeleri tamamlanarak 2023 yılının ikinci yarısında içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla saniyede 15 litrenin 7,5 litresi Bayram Mahallesi’ne, kalan kısmı ise Ayaş Ilıca Mahallesi’ndeki ana depoya ilave olarak veriliyor.

Ilıca Mahallesi’nden ise merkez mahalleler ve Oltan Mahallesi gibi suya ihtiyacı olan mahalleler de içme suyundan yararlanmaya başladı.

Hibya Haber Ajansı