ASKİ, Başkent genelinde kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, kum, çakıl, yaprak, dökülen yağ ya da bebek bezi gibi maddeler ile tıkanan ızgaralar nedeniyle yaşanabilecek sel ve su taşkınlarının önüne geçmek için Başkent genelinde kapsamlı bir temizlik çalış

YAŞAM 9.01.2024 12:05:23 56 0
ASKİ, Başkent genelinde kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı

ASKİ, tıkanan yağmur ızgaralarının yol açtığı sel ve su taşkınlarını önlemek için bir program dahilinde ilerleyen kapsamlı bir temizlik operasyonunu devreye soktu.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, son 2 ayda 74 bin 877 ızgaranın, 871 sel kapanının ve 65 altgeçidin temizlendiğini açıkladı.

Akçay, şunları kaydetti:

“Şehrimizin bütün yağmur suyu altyapısını zaten düzenli aralıklarla temizliyoruz. Şimdi kent genelinde çok daha planlı bir temizlik çalışması yürütüyoruz. Ankara’da sel ve su baskını yaşanabilen her bir noktanın kontrol ve temizliğini sağlamak için özenle hazırlanmış bir programı devreye alıyoruz.  Bu sayede sistemimizde kayıtlı ızgaraları yılda en az 3 kez gözden geçirip tıkalı mı diye kontrol edeceğiz. Yılda 3’ün üzerine çıkabiliriz ama altına kesinlikle düşmeyiz. Böylece bir yerler tıkanmadan ızgaraları temizlemiş olacağız.”

Akçay, ayrıca atık su (kanalizasyon) ve yağmur suyu hatlarının zamanla kum, çakıl, yağ gibi çökelmiş malzeme birikimi ile dolarak çalışamaz duruma geldiğine dikkati çekerek, vatandaşları ızgaraları tıkayabilecek malzemeleri ızgaralara atmamaları konusunda uyardı.

Hibya Haber Ajansı