Asya’nın Davosu’nda gündem yapay zeka ve ‘Dijital İpek Yolu’ olacak

Boao Asya Forumu (BFA) Yıllık Konferansı 2024, “Asya ve Dünya: Ortak Zorluklar, Ortak Sorumluluklar" teması altında bugün başladı. 26-29 Mart tarihleri arasında Hainan Eyaleti’nin Boao kasabasında gerçekleştirilecek ve “Doğu’nun Davos’u” olarak adlandırı

GÜNCEL 26.03.2024 11:07:21 54 0
Asya’nın Davosu’nda gündem yapay zeka ve ‘Dijital İpek Yolu’ olacak

Boao Asya Forumu (BFA) Yıllık Konferansı 2024, “Asya ve Dünya: Ortak Zorluklar, Ortak Sorumluluklar" teması altında bugün başladı. 26-29 Mart tarihleri arasında Hainan Eyaleti’nin Boao kasabasında gerçekleştirilecek ve “Doğu’nun Davos’u” olarak adlandırılan toplantı, çağdaş küresel zorluklara değinmeyi, güveni yeniden inşa etmeyi ve ortak kalkınmayı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Etkinliğe çeşitli ülkelerden hükümet yetkilileri, uluslararası kuruluşların başkanları, iş dünyası liderleri ve uzmanların katılması bekleniyor. Konferansın gündemi dört temel sütun etrafında şekilleniyor: Küresel ekonomi, sosyal kalkınma, uluslararası iş birliği ve düzinelerce konuyu kapsayan bilimsel ve teknolojik yenilik.

Forum, yapay zekanın (AI) geleceği hakkında aydınlatıcı tartışmalara ev sahipliği yapacak. Bu oturumlar, teknoloji devriminde bir sonraki çığır açan anın ne zaman ve nerede gerçekleşeceğine, yapay zeka tarafından üretilen içeriğin (AIGC) toplum üzerindeki dönüştürücü etkisine ve yapay zekanın küresel yönetişimine ışık tutmayı amaçlayacak.
Ayrıca konferansta küresel ticaretin parçalanmasıyla mücadele, küresel ekonomik görünümler ve küresel güvenlik sorunları gibi konulara odaklanılacak.

Kuşak ve Yol İnisiyatifi’nin son on yılda elde ettiği verimli başarılara değinen konuşmacılar, aynı zamanda bir “Dijital İpek Yolu”nun ortaklaşa nasıl inşa edileceği ve teknolojik yenilik ve dijital ekonomi gibi alanlarda işbirliğinin nasıl güçlendirileceği üzerinde de tartışacaklar.

Baoa’da yeni enerji araçlarının (NEV) yükselişiyle ilgili bir panel de yapılacak. Eyalet, 2022 yılında tüm yakıtlı araçların satışını 2030 yılına kadar yasaklayacak bir plan açıklayarak Çin’de temiz enerjiye geçiş çabasında böyle bir plan ilan eden ilk eyalet oldu. NEV’lerin geleceğine ilişkin panelde konuşmacıların, enerji devrimi ile otomotiv devriminin birbirini nasıl daha iyi teşvik edebileceği ve şiddetli uluslararası rekabetin sektörün geleceğini nasıl şekillendireceği konusunda fikir ve düşüncelerini paylaşmaları bekleniyor.

Hibya Haber Ajansı