Atatürk’ün Malatya’ya gelişinin 93. yılı törenle kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 13 Şubat 1931 yılında Malatya’ya yaptığı ilk ziyaretin 93. yıldönümü Malatya’da gerçekleştirilen Çelenk Töreni ve 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi’nde yapılan törenle kutlandı.

GÜNCEL 13.02.2024 17:39:20 68 0
Atatürk’ün Malatya’ya gelişinin 93. yılı törenle kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Malatya’ya yaptığı ilk ziyaretinin 93. yıldönümü programı Çelenk Sunumu, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Çelenk Sunumu, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Anıt Şeref defterini imzalayarak bir konuşma yaptı.

Başkan Gürkan yaptığı konuşmada, “2020 yılında yaşadığımız 24 Ocak tarihli Elazığ depremi, ardından baş gösteren pandemi ve son olarak 6 Şubat 2023 depremine rağmen, hem ülke de hem de Malatya’da karamsarlığa düşmeden yolumuza azimle devam ediyoruz. ‘Feyizli Malatya’ ifadenize binaen insanlık medeniyetinin başladığı Anadolu’yu anayurt yapan destan şehrimiz Malatya’mızı yeniden ayağa kaldırmak için Devletimiz ile birlikte gayret göstermeye devam edeceğiz. Ruhunuz şad olsun” ifadelerini kullandı.

“Atatürk’ü şimdiki nesillere çok iyi anlatmamız lazım”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Malatya’ya teşriflerinin 93. Yıl dönümü dolayısıyla bir program gerçekleştirildiğini belirten Başkan Gürkan, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti bu coğrafyada kolay kurmadı. Cumhuriyet çok ağır ve zor şartlarda kuruldu. Atatürk’ü şimdiki nesillere çok iyi anlatmamız lazım. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü doğru anlatmamız lazım. 1881 yılında başlayan 1938 yılında Cumhuriyetle birlikte sonsuzluğa erişmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yaşamına büyük mücadeleler sığdırmıştır.” dedi.

 

Hibya Haber Ajansı