ATED'den “Ceylanpınar Meslek Yüksek Okulunu istiyor” Kampanyası

Asaleten Temsil Derneği (ATED) sosyal medyada başlattığı kampanyaya destek istiyor.

YEREL 25.06.2021 15:41:00 1064 0
ATED

Asaleten Temsil Derneği (ATED) yıllardır tamamlanmış olan fakat bir türlü faaliyete geçmeyen Meslek Yüksek Okulu için sosyal medya hesabında CİMER Başvuru metni yayınlayarak bir kampanya başlattı. Kampanyaya özellikle üniversite çağındaki gençlerden yoğun destek var. Vatandaşların hazır olan metni CİMER'e göndererek kampanyaya desteği isteniyor.

CİMER BAŞVURU METNİ:

Ceylanpınar Meslek Yüksek Okulumuz resmen 1995 yılında kurulmuştur. 2015 yılında ise MYO binasının açılışı resmen yapılmıştır. Buna rağmen, Ceylanpınar MYO binası halen fiilen eğitim hayatına geçebilmiş değildir. Nitekim resmen faaliyette olan ve 4 MYO'na sahip olan Ceylanpınar MYO'nun öğrencilerinin Ceylanpınar yerine Şanlıurfa Merkez de eğitim görmelerinin geçerli ve kabul edilir hiç bir yanı yoktur.

İlçemizin güncel nüfusu 90 bini aşkın olup Dünyanın en büyük Devlet Üretme çiftliği olan TİGEM'e sahptir. TİGEM; Ceylanpınar'da 1.633.862 dekarlık bir alana sahip olup, tarım ve hayvancılık alanında devasa bir niteliğe sahiptir. Buna rağmen ne yazık ki fiilen hala ilçede eğitim öğretimde bulunan bir Ziraat Fakültesi veya MYO'umuz yoktur.

İlçemizin yarı nüfusuna bile sahip olmayan Afyon ili Bolvadin ilçesinde dahi 16 adet MYO bulunmasına rağmen, ilçemizde tek bir fakülte veya MYO'nun bulunmaması, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanun’unun 8. Maddesinde geçen eğitimde fırsat eşitliğine açıkça aykırıdır.

Nitekim öğrendiğimiz kadarıyla, Ceylanpınar MYO binası fiilen faaliyete geçmeden önce Milli Eğitim Müdürlüğüne, daha sonra da Emniyet Genel Müdürlüğüne devredilmiştir. Bu durum açıkça hukuka aykırıdır. Bu yanlıştan bir an önce dönülerek Ceylanpınar MYO binasının yapılış gayesine uygun bir şekilde faaliyete uygun hale getirilmesine ve gerekirse TİGEM ile koordineli bir şekilde işbirliği halinde eğitim hayatına fiilen başlamasının sağlanmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz.