Babacan: "15 Temmuz gecesi Meclis’e bomba atanlar başaramamıştı, bu iktidar başardı"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 31 Ocak Çarşamba günü Ankara’da aday tanıtım toplantılarının üçüncüsünü düzenledi.

GÜNCEL 31.01.2024 17:11:40 93 0
Babacan:

Yerel seçimlerdeki 114 adayını daha duyuran Ali Babacan, tanıtım toplantısına kendisine ait geçmiş döneme ait videoları izleterek başladı. Babacan, gelir dağılımı adaletsizliğine, yıkılan orta sınıfa, Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesine, ve vatandaşın çalınan kimlik bilgilerine ilişkin konuştu.

“Milli irade ve anayasa dün yok sayıldı” diyen Babacan,  “Milli irade dün, anayasa dün yok sayıldı arkadaşlar. 15 Temmuz gecesi Meclis’e bomba atanlar bunu başaramamıştı, ama bu iktidar başardı ya. 15 Temmuz gecesi meclis hukuka sahip çıktı, anayasaya sahip çıktı, demokrasiye sahip çıktı ama dün olanlar arkadaşlar, anayasal düzene bir darbedir ve bu darbe de maalesef meclis çatısı altında yapılmıştır.” ifadesini kullandı.

Meclis Başkanının ortalarda olmadığını söyleyen Babacan, “Dün meclisimiz için gerçekten utanç verici bir gündü.  Anayasa Mahkemesi’nin iki kere verdiği karara rağmen, Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliği, haksızca, hukuksuzca düşürüldü. Bakın öyle bir konu ki, Meclis Başkanı bile ortalarda yok. Bakın, Meclis Başkanı ortalarda yok. Ve bu işe uygun, bu işlere yatkın, hani kukla oyunu diyoruz ya, bu tür insanlar şu anda maalesef ön planda.” şeklinde konuştu.

Babacan açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu kararla küçük ortağın rüyalarını süsleyen ‘Anayasa Mahkemesi’ni yok etme fikri’ de gerçek oldu. Hani diyordu ya, ‘Kapatın bunu, kapatın bunu’ diye, e ha kapatmışsın, ha aldığı kararı yok saymışsın. Ha var ha yok. Kapatmaktan farkı ne?”

“85 milyonluk ülkenin, 85 milyon vatandaşın tüm verileri, vatandaşlarımız hakkındaki tüm bilgiler sağa sola saçılmış durumda. 85 milyonun telefon numarasından tutun TC kimlik numarasına kadar; sağlık bilgilerinden Sosyal Güvenlik Kurumu bilgilerine kadar; devletin korumakla yükümlü olduğu adres kaydından soy ağacı bilgisine kadar tüm ama tüm bilgiler internete sızdırılmış.”

Hibya Haber Ajansı