Babacan: "Bu seçim belki Türkiye’de en çok israfın olduğu seçimdir"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yaklaşan yerel seçimler, ekonomi, DEVA Partisi’nin kurmayı planladığı meclis grubuyla ilgili konuştu.

GÜNCEL 19.03.2024 12:41:38 66 0
Babacan:

DEVA Partili Babacan, yaptığı açıklamada, “Ne diyor Bahçeli, ‘yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak...’ Bahçeli’yi kurtardığı kesin Erdoğan’ın. Şimdi eğer yargı yoluyla iktidar müdahale etmeseydi, bugün MHP’nin başında Meral Akşener vardı değil mi? Onu unutuyoruz. Meral Hanım parti içerisinde Devlet Bahçeli’ye rakip olarak çıkmadı mı, yarışmaya başlamadılar mı; ama yargı yoluyla Meral Hanım’ın genel başkanlığı engellendi.” dedi.

İstanbul’da İdris Şahin haricinde kim kazanırsa kazansın üzüleceğini ifade eden Babacan, ''Bir tek İdris Şahin kazanırsa sevinirim, çünkü kendi partimizin adayı. O kadar yani. Biz kendimiz iddiayla giriyoruz. Bakın DEVA Partisi kurulduktan hemen sonra Altılı Masa’ya oturduğumuz için ciddi bir algı sorunu var. Onun farkındayım. Ama bizim farklı olduğumuzu, kendi özgün bir iddiamız olduğunu ortaya koyuyoruz.” ifadesini kullandı.

“Bu seçim belki Türkiye’de en çok israfın olduğu seçimdir.'' diyen Babacan şöyle devam etti:

''Bir de şimdi soruyor musunuz, bu para nereden geliyor diye? Bütün şehirler donatılmış durumda. Ben her yere gidiyorum. Para nereden geliyor, ya devletten geliyor. Paranın köküne inip baktığınızda… Devletten geliyor, belediyelerden geliyor, ya da belediye başkanından umanlardan geliyor.”

Babacan, grup kurmayla alakalı artık bir hedefleri ve gayretlerinin olduğunu kaydederek, ''Bu hedef ve gayret birkaç ay öncesine kadar yoktu; doğru bulmazdık. Ama zaman içerisinde, diyelim ki seçim olmuş bitmiş, ama bir partinin tutumu, politikaları tamamen değişmiş, başka bir yere doğru gitmiş. Milletvekilleri memnun değil. O milletvekilleri bizim ilke ve değerlerimizi benimsiyorlarsa, bizim duruşumuzu tutumumuzu beğeniyorlarsa, beraber yol yürüme imkanı varsa, biz milletvekili sayımızı artırmak ve bunu grup kuracak sayıya ulaştıracak, hatta daha üstüne geçmeyi isteriz.” sözlerini tamamladı.

Hibya Haber Ajansı