Babacan: ''Türkiye’deki bütün sulama yatırımlarını beş yılda tamamlamak mümkün''

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne Konya Sarayönü’nde kadın ve üreticilerle buluştu.

GÜNCEL 8.03.2024 16:47:47 43 0
Babacan:

Ali Babacan, tarıma ayrılan bütçeyle ilgili, “Bir de biz şunu da hesap ettik, bütün sulama yatırımları, Türkiye’deki bütün sulama yatırımlarını beş yılda tamamlamak mümkün. Bütün barajlar, göletler, isale hatları; bu kapalı basınçlı sistemler, yağmurlama, damlama bütün Türkiye’nin sulama yatırımını beş yılda yapmak mümkün. Bunu bir yaptığınızı düşünün, bütün Türkiye’nin sulu tarıma, sulamalı tarıma geçtiğini düşünün. Verim kat kat artacak. Ondan sonra ithal eden değil, ihraç eden ülke haline gelecek. Tarıma verilen desteğin tamamı, bu yılın bütçesinde 91 milyar TL. Yani milyonlarca çiftçiye, devletin bütçeye koyduğu desteğin tamamı 91 milyar. Faize ödediği bir trilyon 254 milyar.” ifadelerini kullandı.

Sosyal yardımları, parti üyelik kartına bağladıklarını kaydeden Babacan, ''Ya da çocuğunuzu işe alacağız derken bak partiye üye ol ki çocuğun işe girsin. Herkesin çocuğunu işe alma imkanları var mı? Ama ne yapıyor, seçim öncesi ümidi dağıtıyor, belki bin kişiye ümit dağıtıyor, seçimden sonra alacağı belki üç beş kişi. Ama o bin kişi o ümitle gidiyor, desteğini veriyor. Şimdi bunlar doğru işler değil. Ama milletimiz bunu bir kere kanar, iki kere kanar ama bu koskoca milleti sürekli aldatmak, sürekli kandırmak mümkün değil.” şeklinde konuştu.

Babacan, sözlerine şöyle devam etti:

“Koskoca ülke gidip başka yerlerden ithalat yapmak zorunda kalıyor. Şimdi bizim aslında tarımda yapılması gereken, mutlaka gübre ve yemde destek vermek. Tarım politikamızda ne var, gübrenin yemin yarısını destek karşılayacak.”

Babacan, mazot fiyatının kabaca yarısının vergi olduğunu ifade ederek, ''Biz diyoruz ki çiftçimiz mazot kullanırken o vergiyi vermesin, vergi bir şekilde iade edilsin ve çözüm bulunsun diyoruz. Yani mazotu çiftçimize daha uygun fiyattan vermek lazım çünkü bu elektriği; tarımda kullanılan elektriği daha ucuza vermek lazım.” dedi.

Hibya Haber Ajansı