Bahar Bayramı sadece Çinlilerin değil tüm dünyanın bayramı

Birleşmiş Milletler’in (BM) Viyana Ofisi’nde Çin’in Ay Takvimi’ne göre yeni yıl ilk kez kutlandı, BM’nin New York'taki Genel Merkezi’nde bir kez daha Bahar Bayramı Galası düzenlendi ve birçok ülkedeki simgesel yapılar “Çin kırmızısına” büründü...

GÜNCEL 11.02.2024 11:42:21 65 0
Bahar Bayramı sadece Çinlilerin değil tüm dünyanın bayramı

Birleşmiş Milletler’in (BM) Viyana Ofisi’nde Çin’in Ay Takvimi’ne göre yeni yıl ilk kez kutlandı,  BM’nin New York'taki Genel Merkezi’nde bir kez daha Bahar Bayramı Galası düzenlendi ve birçok ülkedeki simgesel yapılar “Çin kırmızısına” büründü...

Bahar Bayramı’nın BM tarafından resmî tatil olarak belirlenmesinden sonra bu yıl dünya genelindeki bayram atmosferi daha da yoğunlaştı. “Çin Yeni Yılı” “Dünya Yeni Yılı" hâline gelirken, Ejderha Yılı ve Bahar Bayramı farklı ülkelerden halkların Çin'i ve Çin kültürünü anlaması için yeni fırsatlar sağladı.

Çin kültürünün kapsadığı barış ve ahenk kavramlarını taşıyan Bahar Bayramı’na dair farklı kutlama yollarının ve etkinliklerinin deneyimlenmesiyle birlikte diğer ülkelerin halkları Çin hakkında daha fazla bilgi ediniyor, Çin'i daha iyi anlıyor, Çin kültürünün açık, kapsayıcı ve yenilikçi yönlerini kavrıyor.

Nerede olursa olsun, ten rengi ve ırkı ne olursa olsun, tüm insanlar Bahar Bayramı’nı kutlamak için toplanıyor, kültürlerin çeşitliliğini hissediyor. Ülkelerin sınırlarını aşan Bahar Bayramı, dünyayı iyiliğe teşvik etmede önemli bir güç hâline geliyor.

Hibya Haber Ajansı