Bakan Bolat, Uluslararası Genç İş İnsanları Kongresi'nde gençlerle bir araya geldi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) marka etkinliği Uluslararası Genç İş İnsanları Kongresi (UGİK 2024) dolayısıyla, gençlerle bir araya geldi.

GÜNCEL 8.02.2024 16:50:21 82 0
Bakan Bolat, Uluslararası Genç İş İnsanları Kongresi

Bakan Bolat, İstanbul’da bu yıl sekizincisi düzenlenen, Genç MÜSİAD’ın marka etkinliği Uluslararası Genç İş İnsanları Kongresi (UGİK 2024) dolayısıyla, gençlerle bir araya geldi.

Genç MÜSİAD'ın Türkiyen'nin geleceğine yön veren genç girişimcileri bir araya getirirken, onların gelişimine ve uluslararası iş dünyasında rekabet edebilirliğine katkıda bulunduğunu ifade eden Bolat, ülke ekonomisinin girişimci ruhunu ve ekonomik dinamizminin harcını oluşturduğunu söyledi.

Bolat yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''2022 yılında yüzde 36,9’dan 2023’te yüzde 40,3’e yükselen orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin ihracatımızdaki payı ve 2002 yılındaki 0,75 dolar kilogram ihraç birim değerimiz, 2023 yılında ise 1,57 dolar seviyesine çıkarak Ar-Ge ve inovasyona dayalı bir üretim stratejisi belirleyen Türkiye ekonomisinin neticesi olmuştur. Bu anlamlı neticelerin elde edilmesi gençlerimizin vizyoner bakış açıları, katma değerli üretim anlayışı ile birlikte uluslararası ekonomide fark yaratmaları sayesinde olmaktadır. Ticaret Bakanlığı olarak, gençlerimizin dinamik üretim süreçlerinde ulusal ekonomimize katkılarını artırırken tasarım, markalaşma, Turquality ve Ur-Ge projelerine yönelik desteklerimizle her zaman yanında olacağız.''

Bolat, buluşmanın gerçekleşmesini sağlayan Genç MÜSİAD Başkanı Cahit Ertemel’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, genç iş insanlarına başarılarla dolu bir iş hayatı temenni etti.

Hibya Haber Ajansı