Bakan Güler: ''Türkiye için gayret göstermeye devam edeceğiz"

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, terörle mücadelenin daha etkin yapılması, sınır güvenliğinin sağlanması ve kaçakçılığın engellenmesi maksadıyla hudutların, yoğun ve kademeli emniyet sistemleri ile korunduğunu hatırlattı.

GÜNCEL 31.12.2023 10:51:50 111 0
Bakan Güler:

Milli Savunma Bakanlığı olarak görevlerini üstün bir gayret ve özveriyle yerine getirmenin haklı gururuyla 2023 yılını geride bırakırken 2024 yılına yeni umutlarla girmenin heyecanını yaşadıklarını dile getiren Bakan Güler, Bu vesileyle, emeklisinden muvazzafına Milli Savunma Bakanlığı ailesinin tüm seçkin personelinin “Yeni Yılını” en içten dileklerimle kutluyorum.’’ dedi.

‘’2023 yılının hemen başlarında, 6 Şubat’ta meydana gelen ve tarihimizin en büyük felaketlerinden biri olan büyük depremler, asil milletimize çok derin acılar yaşatmıştır.’’ diyen Bakan Güler, depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Terörle mücadelenin daha etkin yapılması, sınır güvenliğinin sağlanması ve kaçakçılığın engellenmesi maksadıyla hudutların, yoğun ve kademeli emniyet sistemleri ile korunmuş, hudut birliklerinin imkan ve kabiliyetlerinin sürekli geliştirildiğini vurgulayan Bakan Güler, şöyle devam etti:

“Hudutlarımızı namusu bilen” Mehmetçik, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hudutlarımızda büyük bir özveri ve başarıyla görevlerini yerine getirecektir.' Maalesef 22 Aralık’ta Pençe Harekatı bölgesinde, 23 Aralık’ta ise Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde çıkan çatışmalarda 12 kahraman evladımız şehadet makamına ulaştı. Şehit olan silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı diliyorum.’’

Son teröristi de etkisiz hale getirme iradesiyle sürdürülen mücadelede, bugüne kadar şehitlerin kanlarının yerde bırakılmadığını, bundan sonra da bırakılmayacağını söyleyen Güler, ‘’Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerinin gözyaşlarının hesabı soruldu, sorulacaktır.’’ dedi.

Bakan Güler, ''Milli meselemiz olan Kıbrıs’ta da Kıbrıslı kardeşlerimizin meşru çıkarlarını her koşulda desteklemeye Garanti ve İttifak Antlaşmaları doğrultusunda Ada’nın huzuru, güvenliği ve refahı için elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz.'' ifadelerini kullandı.

NATO’daki görev ve sorumlukların da başarıyla yerine getirildiğini belirten Güler şunları kaydetti:

‘’Katar’da, Somali’de, Kosova’da, Bosna-Hersek’te ve daha birçok coğrafyada barış ve istikrarın tesisi için büyük sorumluluklar üstlenilerek bölge ve dünya barışına katkı sağlanmıştır. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta da gerginliğin başlangıcından itibaren, ortaya çıkan krizlerin çözümüne yönelik gayretlerimiz de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve direktifleri ile sürdürülmüştür.’’

Güler yeni yıl mesajını şu sözlerle tamamladı:

‘’Bekamıza yönelen her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye, ülkemizin ve asil milletimizin güvenlik ve huzuru için gece gündüz demeden çalışmaya, daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye için gayret göstermeye devam edeceğiz.’’

Hibya Haber Ajansı