Bakan Tekin: "Nitelikli iş gücüne sahip olmanın yolu eğitimden geçiyor"

İnebolu Mecit Çetinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Binnur Çetinkaya Mesleki ve Eğitim Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

GÜNCEL 4.01.2024 17:24:16 99 0
Bakan Tekin:
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İnebolu Mecit Çetinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Binnur Çetinkaya Mesleki ve Eğitim Merkezi'nin açılışının Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan ile gerçekleştirdiklerini bildirdi.
 
Verimli ve güçlü bir sanayi için nitelikli iş gücüne sahip olmanın yolunun mesleki ve teknik eğitimden geçtiğini vurgulayan Bakan Tekin, "Topyekûn kalkınma ve sürdürülebilir bir ekonomik büyüme vizyonuyla eğitimle yetişen bir nesil tahayyül ediyor, yatırımlarımızla Türkiye’nin mesleki ve teknik eğitimini güçlendirme gayretlerini sürdürüyoruz. Mesleki eğitim merkezleriyle eğitimin yurdun dört bir yanında yaygınlaşması için devlet desteği kapsamında imkânlar sağlıyor, iş başında gerçekleştirilen eğitimi ve kalkınmanın ön şartı olan istihdamı güçlendiriyoruz. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalarla ülke sathında üretimi, istihdamı ve eğitimi kapsayan büyük bir ekosistemin inşası için yeni adımlar atıyoruz. Bu güzide eğitim kurumlarımızın yapımında emeğe geçen Çetinkaya ailesine şükranlarımı sunuyorum. Okulumuz İnebolu’muza hayırlı uğurlu olsun inşallah." ifadelerine yer verdi.
Hibya Haber Ajansı