Bakan Yerlikaya, Fatih'te kadını darp eden şahsın gözaltına alındığını duyurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bazı sosyal medya hesaplarında yer alan "Fatih'te bir kadının darp edilmesi" olayı ile ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından inceleme yapıldığını belirtti.

GÜNCEL 27.03.2024 15:07:34 48 0
Bakan Yerlikaya, Fatih

Bakan Yerlikaya, Fatih'teki kadına darp eden şahsın İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınıp adli kurumlara sevk edildiğini bildirdi. 

Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün yaptığı incelemeler sonucunda olayı gerçekleştiren şahsın 32 yaşındaki A.Ü.Ş. olduğu tespit edildiğini, yakalanarak gözaltına alınmasının ardından adli makamlara sevk edildiğini aktardı.

Bakan Yerlikaya açıklamasında şunları dile getirdi:

"Yapılan incelemede; şüpheli şahsın işyeri sahibinin yeğeni olduğu, olayın meydana geldiği işyerinde çalıştığı ve “İşyerinden hırsızlık, kasten yaralama, uyuşturucu kullanma, ailenin korunmasına ilişkin kanuna muhalefet, görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından toplam 11 adet suç kaydının olduğu; ayrıca şahsın ‘Kullanmak için Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ve Kullanmak’ suçundan kesinleşmiş 2 yıl 5 ay 5 gün hapis cezası olduğu tespit edilmiştir."

Bakan Yerlikaya, masum insanlara saldıran, kadınlara şiddet uygulayan, dini ve manevi değerlerimize hakaret edenlerin adalet önünde hak ettikleri cezaları çekeceklerinin altını çizdi.

Hibya Haber Ajansı