?Barış Koridoru? Ceylanpınar, Suruç ve Akçakale?den Yönetilecek

Türk ve Amerikalı askeri yetkililerin Suriye?nin kuzeyinde, Fırat?ın doğusunda ?güvenli bölge? kurulmasında mutabakata varmasının ardından, gözler sürecin nasıl işleyeceğine çevrildi.

GÜNCEL 9.08.2019 11:41:56 1748 0
?Barış Koridoru? Ceylanpınar, Suruç ve Akçakale?den Yönetilecek

Güvenli bölge’ içinde her iki ülke askerleri ortak hareket edeceği için, önce Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının gireceği bölgelerdeki terör örgütü PYD/YPG unsurlarının geri çekilmesi, mevzi ve tahkimatlar ile el yapımı patlayıcılar ve diğer kara tuzaklarının imha edilmesi gerekiyor. Bunun için gerekenleri ABD birliklerinin yapması bekleniyor.

ZIRHLI BİRLİKLER GİRECEK

TSK uzun zamandan beri söz konusu bölgeye hem personel, hem de silah ve askeri araç sevkıyatı yapmış durumda. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da önceki gün, Fırat’ın doğusunda ABD ile koordineli şekilde tesis edilecek güvenli bölgeyle ilgili birliklerin konuşlanması ve duruşuyla ilgili hazırlıkların tamamlandığını söylemişti. Edinilen bilgiye göre sınır hattına, ağırlıklı olarak Suruç, Akçakale ve Ceylanpınar bölgelerine 2 komando, 2 mekanize ve 2 zırhlı tugayın unsurları konuşlanmış durumda. Ankara’nın ‘barış koridoru’ olarak tanımladığı güvenli bölgede, söz konusu 6 tugayın unsurları görev alacak. Sınır hattında gereken temizlik yapıldıktan sonra, TSK zırhlı birliklerinin, ABD’yle belirlenmiş noktalardan, Suriye tarafına giriş yapması öngörülüyor.