Başbakan Üzüldü Diye Üç Gazeteci İşsiz Kaldı

İnternette yayınlanan yeni kaydına göre Habertürk Gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan?ın gazetede yer alan sağlık uygulaması üzerine olumsuz bir haberi şikayet etmesi üzerine üç çalışanını işten çıkardı.

GÜNCEL 10.02.2014 11:06:10 1375 0
Başbakan Üzüldü Diye Üç Gazeteci İşsiz Kaldı
İnternette yayınlanan yeni kaydına göre Habertürk Gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gazetede yer alan sağlık uygulaması üzerine olumsuz bir haberi şikayet etmesi üzerine üç çalışanını işten çıkardı.

Ses kaydında, haberle ilgili Başbakan’ın Habertürk yöneticilerinden Fatih Saraç’ı arayarak haberi şikayet ederek "Şimdi yani bu (başlık) atılırken, bizim bu bütün sağlıkta yaptıklarımızı görmemezlikten gelmemek bizi üzüyor" diyor.

Bunun üzerine Saraç “emriniz olur” diyerek Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu arayarak birinci sayfadan olumlu bir haber yapacaklarını iletiyor.
Saraç daha sonra bu işi gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı’ya ileterek “Hemen arattır, ya da kendin ara” diyor.

Saraç daha sonra bir Habertürk çalışanıyla yaptığı telefon görüşmesinde haberin sadece İstanbul baskısında yayımlandığını ve gece saat ikide girdiğini söyleyerek “Namus fukaraları gece saat2’de bunu sadece İstanbul baskısına..”, “Başka hiçbir gazetede yok. Benden kaçırarak yapmışlar” diyor.

Ses kaydına göre Saraç daha sonra Başbakan’ın Başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ı arayarak “editörü, haberi yapan üç kişi toptan gitti”, “sekreteri dahil hepsi” diyerek haberin yayınlanmasında çalışan editör ve sayfa sekreteri dahil üç kişinin işten atıldığını söylüyor.

DÜ­ZEN­LE­ME ETİK DE­ĞİL

Böy­le bir Ana­ya­sa de­ği­şik­li­ği ger­çek­leş­ti­ği tak­dir­de mil­let­ve­kil­le­ri her tür­lü suç­tan do­ku­nul­maz­lı­ğa ka­vuş­muş ola­cak. Ya­sa­ma Do­ku­nul­maz­lı­ğı 'suç­lu­la­rın sı­ğın­ma kal­ka­nı­', TBMM ça­tı­sı da suç­lu­la­rın sı­ğı­na­ğı de­ğil­dir. De­ği­şik­lik ger­çek­leş­ti­ği tak­dir­de; TBMM'­nin say­gın­lı­ğı­na göl­ge dü­şe­cek.
Met­ne gö­re kas­ten adam öl­dü­ren bir mil­let­ve­ki­li su­çüs­tü ya­ka­landığı tak­dir­de ya­sa­ma do­ku­nul­mazlığından ya­rar­lan­ma­ya­cak. Mil­let­ve­ki­li­nin kas­ten adam öl­dür­düğü ilk an­da nasıl sap­ta­na­cak? Böy­le bir ifa­de hu­kuk mantığından yok­su­dur. Tür­ki­ye de bin­ler­ce in­sa­nın adil yar­gı­lan­ma hak­la­rı ih­lal edi­lir­ken sa­de­ce ve­kil­le­re ye­ni kal­kan­lar oluş­tu­ran bir dü­zen­le­me etik de de­ğil­dir.