Başhekim Basını engellemeye devam ediyor

Ceylanpınar Devlet Hastanesi Başhekimi Selim Topçu?nun medya mensuplarına engeli devam ediyor.

SAĞLIK 5.06.2013 19:51:24 6519 0
Başhekim Basını engellemeye devam ediyor
Ceylanpınar Gazetesi Muhabiri Musa Kılınç, Urfa Haber Ajansı Ceylanpınar Temsilcisi Şafak Sağ, Ceylanpınar’ın Sesi Gazetesi Muhabiri Bilal Tepedelen, Gazete İpekyol Temsilcisi Halil Çil ve Diha Muhabiri İbrahim Polat, Ceylanpınar Devlet Hastanesi bahçesinde görüntü almak isterken, Başhekim Selim Topçu’nun emriyle, güvenlikçiler tarafından engellendiler.
Gazeteciler yaptıkları ortak açıklamada, kamuoyunun haber alma hakkı için görev yapan basın mensupları ne yazık ki Devlet Hastanesi’nde hedef seçilmiştir. Ceylanpınar’da son zamanlarda basın mensuplarına yönelik uygulamalar dikkat çekicidir. Temennimiz bu gibi uygulamaların bir daha yaşanmamasıdır.  Türkiye’nin neresinde olursa olsun, gazetecilere karşı yapılan bu engellemeleri kınadıklarını ve işi sadece haber yapmak olan basın mensuplarına yapılan bu tür uygulamaları kabul edemeyeceklerini, bu tip engellemelerin artık son bulması gerektiğini söylediler.
Engellenen gazeteciler  ‘’ Halkın haber alma özgürlüğü kısıtlanamaz, medya mensupları olarak halkın haber alma özgürlüğünün kısıtlanmasını şiddetle kınıyoruz. Basın hürriyetine engel oluyorlar. Halkın haber alma özgürlüğüne yönelik bu tür keyfi uygulamaların tekrar edilmemesi için, öncelikle Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İlçe Kaymakamı İbrahim Çenet ’in ve diğer yetkililerin gerekli tedbirleri alacağını umuyoruz ‘’ dediler.