Başkan Aktaş: “Bir kuruşun dahi israfına göz yummadım”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (BUSKİ), karalama kampanyalarına kurban edilmesine asla rıza göstermeyeceğini söyledi.

YAŞAM 9.01.2024 14:05:58 82 0
Başkan Aktaş: “Bir kuruşun dahi israfına göz yummadım”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediye hizmet binası encümen salonunda düzenlediği basın toplantısında, BUSKİ ile ilgili yolsuzluk iddialarına açıklık getirdi. Konuşmasına BUSKİ’nin kente kazandırdığı hizmetlerden örnekler vererek başlayan Başkan Aktaş, “İçme suyundaki kayıp-kaçak oranını yüzde 20’nin altına indiren çalışmalarla bu alanda Türkiye’ye lider ve örnek olduğumuzu tekrar gururla ifade etmek isterim. Mustafakemalpaşa, Karacabey ve İnegöl’ün altyapısını sil baştan yeniliyoruz. Ayrıca Orhangazi, İznik, Orhaneli, Büyükorhan, Keles, Karacabey Yeniköy, Doğu İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi rehabilitasyonu ve Uludağ’da ileri biyolojik atık su arıtma tesisi inşaatlarımız hızla devam ediyor. Böylece Bursa genelinde gelecek yarım asrın altyapı yatırımını yapmış oluyoruz. 150 milyon euroluk yatırım yaptığımız Çınarcık Barajı suyunun şehir merkezine getirilmesi projesiyle 2060 yılına kadar Bursa’mızın su sorununu çözmüş oluyoruz. ” dedi.

BUSKİ’de yaşanan olay üzerinden hem kurum hem de ismine yönelik karalama kampanyası yürütülmeye çalışıldığını dile getiren Başkan Aktaş, “Prestijli bir kurum olan BUSKİ’miz, Bursa için bu denli önemli çalışmalar yaparken ve Türkiye’ye örnek olurken kurumun imajını hedef alan tezviratlara asla müsaade etmeyiz. 20 yıllık belediye başkanlığı dönemimde bırakın yolsuzluğu, bir kuruşun dahi israf edilmesine göz yummadım.” diye konuştu.

Konuyu öğrenir öğrenmez her türlü soruşturmanın başlatılması talimatını kendisinin verdiğini ifade eden Başkan Aktaş, “Yapılan ilk tahkikat neticesinde olayın nitelikli zimmet suçu olduğunu anladık ve hemen vakit geçirmeksizin adli makamlara suç duyurusunda bulunduk. Bazı kendini bilmezler tarafından ortaya atılan iddialarda rakam 150 milyonla başladı, 400-500 milyona kadar çıktı. Bir kere böyle bir meblağ yok. Gerçi hırsızlığın 10 lirası da 10 milyon lirası da birdir. 'Belediye olayların üstünü örtüyor',  'Gerekli denetimleri yapmıyor' gibi söylemler tamamen gerçek dışıdır. İftiradır, karama kampanyasıdır.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Aktaş, konuyla ilgili gelişmeleri bundan sonra da kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı