Başkan Aktaş: ''Cumhur İttifakı bayrağını Bursa'nın gönderine hep birlikte çekeceğiz''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeniden aday gösterdiği Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İstanbul dönüşü davul zurna eşliğinde, meşale gösterileriyle karşılandı.

YAŞAM 8.01.2024 11:42:38 86 0
Başkan Aktaş:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, isminin yeniden adaylık için açıklandığı Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki törenin ardından Bursa dönüşü, otoyoldaki dinlenme tesisinde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

Soğuk havaya aldırmayan yüzlerce Bursalı, Başkan Aktaş’ı davul zurna eşliğinde meşale gösterileriyle karşıladı. Daha sonra Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ne gelen Başkan Aktaş, burada da yüzlerce vatandaşın sevgi seliyle karşılaştı.

AK Parti ve MHP İl yönetimleri ile AK Parti Bursa Milletvekillerinin de hazır bulunduğu törende konuşan Başkan Aktaş, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yaklaşık yarım saat görüştük. Orada Cumhurbaşkanımız, ‘Cumhur İttifakı içerisinde bir gayemiz var. Biz zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisindeyiz. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile gece gündüz bunu tartışıyoruz. Arkadaşlar biz skor amaçlı bir araya gelmedik. Biz bu zor coğrafyada bu ülkenin bekası için bir araya geldik. Birbirimizin hukukunu gözetmek, el birliği ile hareket etmek zorundayız’ dedi.” diye konuştu.

Konuşmasında, muhalefet partilerinin bozulan iş birliklerine de değinen Başkan Aktaş, “Bildiğiniz gibi yerel seçim süreci başladı. CHP, İYİ Parti ve diğerleri eskiden Millet İttifakıydılar. Ama 14-28 Mayıs'ta boyaları döküldü. Artık bir araya gelemiyorlar. Birbirlerine laflar söylüyorlar. Bizim onlarla işimiz yok. Türkiye'de hepinizin bildiği gibi bin 392 tane belediye var. Bizim yaşadığımız şehir en önemli belediyelerden bir tanesi. Türkiye'nin dördüncü büyük şehri. Gerçekten zor dönemlerden geçiyoruz. Dolayısıyla bu dönemde birlik ve beraberlik çok önemli” diye konuştu.

Başkanlık emanetini yeniden kendisine teslim eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Başkan Aktaş, “Bu bir emanettir. Bakmayın BUSKİ’deki olaylarla ilgili konuşulanlara. Birkaç gün içerisinde gereken açıklamayı yapacağım. Millet bizi de biliyor. Sizi de biliyor. Bundan sonra da tenezzül etmeyiz. Tenezzül edenler olursa, bakın huzurunuzda söylüyorum. Babamın oğlu olsun, kendi evladım olsun. Vallahi tanımam. 31 Mart gününe kadar, en az uyku ve dinlenmeyle sizlerle beraber inşallah Cumhur İttifakı bayrağını tekrar Bursa'nın gönderine hep birlikte çekeceğiz.” dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan da “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında söylediği ‘artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ sözü, 30 yıldır Türkiye’ye birlik beraberlik getirdi. Anlımız ak, gönlümüz rahat. Milletimizden gelenleri milletimize kazandırmak için çalışıyoruz.” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, güne ise Ulu Cami’de sabah namazı ile başladı. 2019 seçimlerinin startını Emir Sultan Camii’nde verdiklerini hatırlatan Başkan Aktaş, “ Öncelikle hayırlı ve bereketli bir hafta olmasını temenni ediyorum. Dün itibariyle de Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak, devam eden görevimize tekrar gösterilmiş olduk. Hem belediyede hem siyasette hem de farklı kurum ve kuruluşlarda nihayetinde bu zor coğrafyada mücadele veren ülkemize, ülke yöneticilerimize Allah basiret versin, gayret versin.” dedi.

Hibya Haber Ajansı