Başkan Aktaş: Kadın girişimcilere 100 bin TL destek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni dönemde kadınlar için birçok projeyi hayata geçireceklerini açıkladı.

YAŞAM 26.03.2024 14:29:57 66 0
Başkan Aktaş: Kadın girişimcilere 100 bin TL destek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kadınlara yönelik hizmetleri ‘Mutlu kadın, mutlu aile, mutlu şehir’ anlayışıyla yürüttüklerini söyleyerek, “Kadınız Biz, kadın girişimcilere destek, kadın kooperatiflerine alım garantisi, mola evi, kadın sığınma evi ve daha niceleri. Önümüzdeki dönemi de birlikte kurgulayacağız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara yönelik hizmetlerini devam ettirdiğini ifade eden Başkan Aktaş, “Kadın mutlu olursa ailenin, aile mutlu olursa tüm şehrin mutlu olacağına inanıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Kadınız Biz’ adlı mobil uygulamayı 2022 yılında geliştirdik. O günden bu yana 30 bin kadın uygulamamızı aktif olarak kullanıyor” diye konuştu.


Kadın girişimcilere 100 bin TL destek

Başkan Aktaş, Bursa İstihdam ve Kariyer Ofisi (BİKO) ile kadın istihdamını öncelikli bir misyon olarak benimsediklerini söyleyerek, “Bu merkezlerimizle görüşme yaptığımız her iki kadından birini işe yerleştiriyoruz. Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi, Büyükorhan ilçesi Kınık, Sarnıç ve Karaağız mahallesi halı dokuma atölyeleri, Keles ilçesi Sorgun ile İznik Derbent mahalleleri kumaş dokuma atölyeleri de kadın istihdamında önemli bir paya sahip. Yine istihdam ve destek çalışması olarak genç ve kadın girişimcilerimize onaylanmış projeleriyle kuracakları yeni iş için 100 bin TL hibe desteği sağlıyoruz” açıklamasında bulundu.


Hibya Haber Ajansı