Başkan Aktaş: “Şehir içi trafiğinde rahatlama olacak”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı marifetiyle Kuzey Otoyolu yapılacağını açıkladı.

GÜNCEL 14.03.2024 16:04:45 49 0
 Başkan Aktaş: “Şehir içi trafiğinde rahatlama olacak”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni otoyol projelerine ilişkin açıklamalarda bulunarak,  “Halihazırda kullanılan otoyolun Çevre Yolu olarak Bursa şehir içi trafiğine hizmet vermesi sağlanacak. Bunun yanında Orhaneli Yolu’ndaki Beşevler-Mihraplı ve Çamlıca-Odunluk arasındaki 2 sinyalize kavşağı farklı seviyeli köprülü kavşaklar haline getiriyoruz” dedi.

Ana ulaşım ağına kazandıracakları koridorlardan da bahseden Başkan Aktaş, doğu batı hattında Kestel’den başlayıp Acemlerde çatallaşarak Mudanya ve İzmir yönünde iki kola ayrılmış tek bir ana ulaşım aksına sahip şehre ‘Kuzey ve Güney’ olmak üzere iki alternatif koridor kazandıracaklarını hatırlattı.

Başkan Aktaş, oluşturdukları iki koridorun sağladığı rahatlığa ilave olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Kuzey Otoyolu'nun (KÖSOB) yapılacağını dile getirerek, “Bakanlığımız tarafından yapılacak 29 kilometrelik Kuzey Otoyolu, Bursa trafiğini rahatlatmada önemli bir rol üstlenecek. İstanbul-İzmir otobanının Ovaakça-Badırga kesimi kuzeye alınarak yeni bir otoyol güzergahı oluşturulacak. Halihazırda kullanılan otoyolun Çevre Yolu olarak Bursa şehir içi trafiğine hizmet vermesi sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı