Başkan Aktaş: Turizm anlayışını yeni bir seviyeye çıkarıyoruz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, turizm ile ilgili yeni projelerini açıkladı.

GÜNCEL 21.03.2024 12:41:08 54 0
Başkan Aktaş: Turizm anlayışını yeni bir seviyeye çıkarıyoruz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,  turizm potansiyelini harekete geçirecek projelerle turizm anlayışını yeni bir seviyeye çıkardıklarını belirterek, “115 kilometrelik deniz sahili ile Güney Marmara’da önemli bir sahil şeridi olan şehrimizi Mudanya Güzelyalı, Gemlik ve Tirilye’de yapacağımız yat limanlarıyla da önemli bir denizcilik destinasyonu haline getiriyoruz” dedi.


Şehrin kıyı kesimlerine estetik dokunuşlarda bulunacaklarını anlatan Başkan Aktaş, “Gemlik’ten Karacabey’e kadar tüm sahil şeridi boyunca düzenlemelerde bulunacağımız, plajlar, gezi-yürüyüş alanları, rekreasyon alanları ve iskelelerle sahillerimizin kalitesini artırarak sahil şehri kimliğimizi canlandırıyoruz. Bu kapsamda Gemlik meydanı ve Karsak Deresi arası sahil düzenlemesi, Kurşunlu sahil düzenlemesi, Tirilye sahil düzenlemesi, Güzelyalı kordon düzenlemesi, Gemlik Hasanağa kadınlar plajı ve gençlik merkezi gibi birçok çalışmamız olacak. Ayrıca Mudanya ve Gemlik ilçelerinde modern balıkçı barınakları inşa edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Sıcaksu Termal Tesisi

Başkan Aktaş, Türkiye’nin en büyük termal tesis projesini de hayata geçireceklerini belirterek, “Değerli termal sular ile Bursa’yı yeniden ‘Kaplıca başkenti’ yapacağız. Sıcaksu bölgesinde 25 dönüm alan üzerinde oluşturulacak olan termal tesis, Türkiye’nin en büyük termal noktalarından birisi olacak. Sıcaksu bölgesinin termal zenginliğini en iyi şekilde değerlendireceğiz. Proje kapsamında termal tesis binası, kür oteli, fizik tedavi merkezi oluşturulacak” diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı