Başkan Altay, Altınekin’de İtfaiye Merkezi'nin açılışına katıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Altınekin’de ilçe halkıyla buluşarak ilçeye kazandırılan İtfaiye Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

YAŞAM 14.02.2024 13:20:00 122 0
Başkan Altay, Altınekin’de İtfaiye Merkezi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Altınekin’i ziyaret ederek Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan itfaiye merkezinin açılışını yaptı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise ilçelerin standartlarını yükseltmek için çalıştıklarını vurgulayarak, “Konya İtfaiyesi TİKA ile birlikte dünyadaki birçok itfaiye teşkilatına eğitimler veren bir teşkilat. Köklü bir geçmişi var. Şunu da özellikle ifade etmek istiyorum. 6 Şubat 2023’te ülkemizin 11 şehrinde büyük bir felaket yaşadık ve bizler de Hatay’da görev almıştık. İtfaiye teşkilatımızla birlikte Hatay’a yola çıktık. Saat 14.30 itibariyle Hatay’a ulaşan ilk itfaiye ekibi Konya İtfaiyesi oldu ve 168 vatandaşımızı enkazdan canlı olarak kurtarmayı başardık.” ifadelerine yer verdi.

İtfaiye merkezinin yanı sıra ilçeye çeşitli hizmetler kazandırdıklarını da anımsatan Başkan Altay, “Teşkilatımızı ekipman ve araç konusunda yeniliyoruz, yeni itfaiyeci arkadaşlarımızı memuriyete başlatıyoruz. Bir taraftan da böyle güzel itfaiye binalarını hazırlıyoruz. Özellikle kış aylarında bu tür kapalı mekanlar yoksa itfaiyenin su depolarını boşaltıp yangın anında tekrar doldurarak çok büyük bir vakit kaybediyorduk. Bu bina hem nöbet tutan arkadaşlarımız için ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir alan hem de araçlarımıza 365 gün 24 saat hızlı bir şekilde olaylara müdahale imkanı sunacak. TOKİ konutları, belediye başkanımızın yapmış olduğu Altınekin’imize çok yakışan otel, hemen karşısında şehir konağının da sürecini başlattık. İçinde yüzme havuzu, spor salonları ve hanım kardeşlerimiz için KOMEK’in bulunduğu şehir konağımızı da Altınekin’e kazandırmış olacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Hibya Haber Ajansı