Başkan Baydilli: ?İslam Aleminin Kalesi Türkiye?dir?

Darbeye karşı demokrasi nöbeti Rabia (Topçu) meydanında 13. gününü geride bıraktı. Demokrasi nöbetinde halka hitap eden Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, İslam âleminin kalesinin Türkiye olduğunu ifade ederek bu kalenin yıkılmasına milletin izin

GÜNCEL 29.07.2016 12:10:37 1453 0
Başkan Baydilli: ?İslam Aleminin Kalesi Türkiye?dir?
15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bir grup askerin darbe girişimine karşı Tüm Türkiye’de vatandaşlar demokrasi için meydanlarda toplanırken, Şanlıurfa’da da demokrasi buluşmaları ve nöbetleri 13. gününü geride bıraktı.  İkinci haftasını dolduracak olan demokrasi nöbetinde vatandaşlara hitap eden Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, günlerdir meydanları boş bırakmadıkları için vatandaşlara teşekkür ederek, bu milletin tanka, topa, tüfeğe ve helikoptere sadece inancıyla karşı durduğunu ve muvaffak olduğunu söyledi.
“ÇANAKKALE’DEKİ GİBİ MİLLETİMİZ TEK YÜREK OLDU”
Başkan Baydilli, “Bu millet Çanakkale’de yüz yıl önce olduğu gibi, İstanbul’un fethinde olduğu gibi ve Kut’ül Amare’de olduğu gibi zaferlerin benzerini 15 Temmuz’da da göstererek, ülkemizi düşürmek isteyen zihniyete karşı başarı kazandı. Çanakkale’de verilen mücadelede milletimiz tek yürek oldu. Orada Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı hepsi tek yürek tek millet oldu. 15 Temmuz gecesi yine milletimiz tek yürek olarak mücadele verdi ve 13 gündür burada sahada dik durarak bu ülkenin gerçek sahiplerinin millet olduğunu gösterdi” diye konuştu. 
Darbeci zihniyetin İslam âleminin ve Ortadoğu’nun huzurunu istemeyen bir zihniyet olduğuna dikkat çeken Başkan Baydilli, şunları söyledi: “Dünya var olduğundan beri hak batıl mücadelesi var, gerisi teferruattır. İnsanlar, yürekler ve inançlar bir olunca hak olan kazanıyor ve tarihte her zaman olduğu gibi yüreklerin bir olmasıyla kazanılan mücadeleler gibi 15 Temmuz günü tek yürek olduk ve kazandık.”
 İslam âleminin kalesinin Türkiye olduğunun altını çizen Baydilli,   “Bu saatten sonra yapacağımız sorumluluklar var. Bu meydanları boş bırakmayarak onlara verdiğimiz dersi tekrar verebileceğimizi gösteriyoruz. Sizler İslam âleminin kurtarıcı bir milleti olduğunuz için Türkiye’nin düşmesini istiyorlar. Yanı başımızda Suriye’yi, Irak’ı ve Yemen’i gördünüz. Bu kalenin sahipleri sizlersiniz ve yıktırmayacağınıza inanıyorum Allah sizden razı olsun” dedi.
Başkan Metin Baydilli program sonrası alanda nöbet tutan vatandaşlarla sohbet etti.