Başkan Büyükkılıç, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma törenine katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109’uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kartal Hava Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı.

GÜNCEL 18.03.2024 17:16:39 61 0
Başkan Büyükkılıç, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma törenine katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, törende şehitlik anıtına çelenk sunumunda bulundu.

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti yapılarak dualar edildi.

Daha sonra Başkan Büyükkılıç, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Vali Gökmen Çiçek ve beraberindeki heyet ile birlikte Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ne ziyaret gerçekleştirdi.  

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, burada yaptığı açıklamada, Türkiye’nin şanlı bir tarihi olduğunu belirterek, savunma sanayisi, değerler sistemi ile genç ve dinamik bir nüfus olduğunu, güçlü ve büyük bir Türkiye olmak için hiçbir engel olmadığını anlattı.

Başkan Büyükkılıç, vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitleri rahmet ve minnetle anarak, “ Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümünü gururla kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı